Правосуђе

Алармантно у Хрватској, сазива се сједница Вијећа за националну безбједност

  • Извор: Агенције
  • 05.02.2024. 18:05

Хрватски предсједник Зоран Милановић предложио је премијеру Андреју Пленковићу сазивање сједнице Вијећа за националну безбједност.

Милановић је навео, да сједницу треба сазвати због ванредне и неочекиване ситуације у хрватском правосуђу.

У писму упућеном Пленковићу, Милановић је навео да тренутна ситуација негативно утиче, а могла би и у будућности негативно утицати, на усклађено дјеловање и стабилност државне власти, те на националну безбједност Хрватске.

Милановић, позивајући се на Закон о безбједносно-обавештајном систему Хрватске, подсјетио је да су једино Пленковић и он, као предсједници Владе и Републике, овлашћени да се договоре и сазову сједницу Вијећа за националну безбједност.

- Очекујем да ћете и Ви препознати потребу и прихватити мој приједлог за сазивање сједнице Вијећа за националну безбједност у што краћем року - навео је Милановић.

Милановић је овај приједлог Пленковићу упутио након што је у суботу оптужио владиног кандидата за врховног државног тужиоца Ивана Турудића да се као предсједник Жупанијског суда састајао са Здравком Мамићем док је био осумњичени, али и касније када је био под истрагом.

Милановић је рекао да Турудић има доста безбједносних препрека да буде изабран за врховног државног тужиоца, те да не би требало да буде ни судија Жупанијског суда.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм