Ruski ambasador u SAD

Antonov: Službenicima Ambasade se prijeti fizičkim nasiljem

  • Извор: СРНА
  • 15.05.2022. 08:55

Osoblje ruske Ambasade u Vašingtonu primilo je prijetnje, uključujući fizičko nasilje, rekao je danas ruski ambasador Anatolij Antonov i dodao da uslovi pod kojima trenutno rade podsjećaju na utvrđenje pod opsadom.

"To je dobro poređenje i saglasio bi se sa time da smo u utvrđenju pod opsadom. Svakodnevno se u blizini naše misije održavaju antiruski protesti i dešavaju se incidenti huliganizma i vandalizma", naglasio je Antonov, prenosi ruska novinska agencija TASS. Antonov je dodao da su američke vlasti u potpunosti prekinule lične kontakte sa službenicima ruske Ambasade u Vašingtonu, gdje njegove kolege neprestano dobijaju prijetnje, uključujući i fizičko nasilje.

On je naglasio da američki politički predstavnici pokušavaju da primoraju ruske diplomate i vojsku na izdaju kako bi iznosili određene izjave.

Ambasador Antonov je ukazao na to da i poznati političari, koje je ranije poštovao i cijenio njihovo znanje, sada u medijima upućuju pozive ruskim diplomatama i armiji da pređu na stranu takozvane demokratije.

On smatra da se time njegove kolege pozivaju na izdaju što bi u svakoj zemlji naišlo na osudu.