Подгорица

Црна Гора: Шта је све заплијењено од ухапшеног бившег главног тужиоца

  • Извор: СРНА
  • 14.04.2024. 19:34

Министар унутрашњих послова Црне Горе Данило Шарановић изјавио је, поводом хапшења бившег главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и бившег високог полицијског функционера Зорана Лазовића, да је током претреса на осам локација у Бијелом Пољу, Даниловграду и Подгорици одузето више скупоцјених возила, те оружје, документација и други предмети који могу бити од користи у даљем поступку.

Шарановић је појаснио да су ови предмети пронађени у просторијама у власништву Катнића, Лазовића или њихових чланова породице.

Он је навео да је Катнић јутрос ухапшен у Даниловграду, а Лазовић у Бијелом Пољу, те да их Специјално државно тужилаштво сумњичи за стварање криминалне организације и злоупотребу службеног положаја.

"Активности у предмету под кодним називом `Алфа` биће настављене и наредних дана. У односу на Катнића и Лазовића, паралелно са овим поступком, биће вођена и финансијска истрага која ће, вјероватно, створити могућност да истрага буде проширена и на друга повезана лица", рекао је Шарановић за Телевизију "Вијести".


Мајка петоро дјеце се бори с опаком болешћу: Давали су ми 6 мјесеци

Мајка петоро дјеце се бори с опаком болешћу: Давали су ми 6 мјесеци

Он је додао да је данашња акција резултат вишемјесечне координисане сарадње Специјалног државног тужилаштва, Специјалног полицијског одјељења и Европола.

"Ово су врло позитивне вијести за грађане и оваквим акцијама добијамо одговоре због чега су били толики напади на сектор безбједности у претходном периоду. Наш задатак је да овај сектор заштитимо од таквих напада", рекао је Шарановић.

Он је навео да се ускоро очекује привођење Лазовића у Специјално полицијско одјељење, те да још није завршено саслушање Катнића.

Лазовић је доведен у Подгорицу након вишечасовних претреса у Бијелом Пољу. Очекује се да почне претрес његове породичне куће у подгоричком насељу Забјело.


Откривен наводни план Кијева: Уништиће га до средине јула

Откривен наводни план Кијева: Уништиће га до средине јула

Специјално полицијско одјељење Црне Горе ухапсило је бившег главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и бившег помоћника директора Управе полиције Зорана Лазовића због сумње да су починили кривична дјела стварање криминалне организације и злоупотреба службеног положаја, саопштено је данас из црногорског Специјалног државног тужилаштва. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм