Medenica potvrdila

Dostavljeni obdukcioni nalazi žrtava Vuka Borilovića

  • Извор: Агенције
  • 14.09.2022. 15:49

Višem državnom tužilaštvu u Podgorici dostavljeni su odbukcioni nalazi žrtava Vuka Borilovića (34), koji je 12. avgusta ubio deset ljudi, a potom je ubijen prije nego je nastavio svoj masakr, potvrdila je rukovoditeljica tužilaštva Lepa Medenica.

Tužioci još nisu dobili rezultate forenzičkih vještačenja tragova izuzetih nakon masakra na Cetinju, a na osnovu tih rezultata bi trebali utvrditi od čijeg metka je stradao masovni ubica Borilović, odnosno od metka iz policijskog pištolja ili pištolja Nenada Nene Kaluđerovića, ili nekog trećeg.

Medenica je navela da je tužilaštvo dalo nalog za obdukciju tijela osam žrtava. Obdukcioni nalaz tijela Borilovića dostavljen je tužiteljici u petak, 19. avgusta, sedam dana nakon tragedije na Cetinju.

- Više državno tužilaštva u Podgorici, povodom događaja na Cetinju od 12. 08. 2022. godine, u kontinuitetu preduzima brojne mjere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja predmetnog događaja, a po naredbi tužilaštva obavljena je obdukcija i danas je dostavljen obdukcioni nalaz tijela V. B., iz kojeg nalaza se zaključuje da je navedeno lice zadobilo povrede u predjelu tijela od pet ispaljenih projektila, dok obdukcioni nalazi za druga stradala lica još nisu dostavljani, kao ni nalazi drugih vještačenja, tako da će se tek nakon dostavljanja svih nalaza vještačenja i objedinjavanja svih dokaza moći donijeti odluka u predmetu - odgovorila je 19. avgusta rukovoditeljka i portparolka tog tužilaštva, viša državna tužiteljica Lepa Medenica.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник