Istoričar Holokausta

Grajf: Pozabavite se pozdravom "Za dom spremni"

  • 27.03.2019. 08:44

Istoričar Holokausta Gideon Grajf pozvao specijalnog izvjestioca UN za ljudska prava da se pozabavi problemom narastajućeg neoustaštva u Hrvatskoj, piše Politika.

"Izražavajući svoju najdublju zabrinutost zbog rastućeg trenda neoustaštva, posebno među mladima, ljubazno bih vas zamolio da kao specijalni izvjestilac za ljudska prava nešto preduzmete i da se pozabavite pitanjem javne upotrebe pozdrava "za dom spremni" i upotrebe ustaških oznaka, kao što je hrvatski grb sa prvim bijelim poljem, koji je dokazan ustaški simbol iz Drugog svjetskog rata", poručio je Grajf.

On je u dopisu poslatom specijalnom izvjestiocu generalnog sekretara UN Mišel Bašele u Ženevi podsjetio da je u Njemačkoj takva upotreba nacističkih oznaka i pozdrava zabranjena zakonom.

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска