ATV

Hrvatska i formalno započela predsjedavanje EU

 • 10.01.2020. 12:43

Zajedničkom sjedicom Vlade Hrvatske i Evropske komisije Zagreb je danas i formalo započeo predsjedavanje EU u prvom polugodištu ove godine.

Prioriteti hrvatskog predsjedavanja EU su i prioriteti Brisela, rekla je danas u Zagrebu predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na početku sastanka hrvatske vlade i te komisije.

Premijer Andrej Plenković i predsjednica EK Fon der Lajen otvorili su sjednicu vlade i Komisije u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci.

Nova evropska čelnica je poručila da će uspjeh hrvatskog predsjedavanja odrediti i početak rada novog saziva Komisije.

– Prvo hrvatsko predsjedavanje je ključan trenutak, a to je i početak našeg mandata. Vaš uspjeh će definisati naš uspjeh – rekla je ona, penijela je Hina.

– Pažljivo sam slušala prioritete i mogu reći da su vaši prioriteti i naši – dodala je Njemica o hrvatskom predsjedavanju.

Premijer Plenković je na početku sjednice, nakon što je prikazan video koji je spojio hrvatske s evropskim temama, predstavio četiri prioritetna područja: Evropa koja se razvija; Evropa koja povezuje; Evropa koja štiti i Evropa koja je uticajna.

Naglasio je da će EK u Vladi Hrvatske imati pouzdanog partnera.

 • 20:45 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:15 Еmisija: Ćirilica

  Autorska emisija Milomira Marića.

 • 23:45 Muzzik top 20

  Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

 • 01:15 Noćni program

  Noćni program