Требао алкохол

Једноруки фризер из Марока опљачкао пицерију у центру Загреба

  • Извор: 24сата.хр
  • 09.04.2024. 09:39

Несвакидашња крађа догодила се у центру Загреба. У децембру 2023. године, око 3 сата ујутро, фризер (23) из Марока опљачкао је пицерији у Варшавској улици у главном граду Хрватске. Ових дана стигла му је пресуда с Општинског казненог суда у Загребу. Како наводе, Мароканац је употребом тјелесне снаге и потискивањем клизне стаклене стијене, насилно ушао у пицерију и узео шест боца алкохолног пића Аперол, двије бочице маслиновог уља и четири стаклене пепељаре. Укупна вриједност била је 150 евра, а снимила га је надзорна камера. Тиме је починио кривично дјело против имовине“, тешком крађом.

Осудили су га на казну затвора у трајању једне године. Осуда је условна и казна се неће извршити ако осуђени у року од четири године не почини ново кривично дјело. 

У одбрани коју је Мароканац износио на почетку доказног поступка, а након што је изјавио да се осјећа кривим, навео је да у потпуности признаје дјело које му се ставља на терет.

Како је рекао, његова жеља била је да оде у Њемачку јер је хтио нешто зарадити како би прехранио породицу, а сада му је жеља остати у Хрватској јер би се хтио ту запослити. Чак је у једном инциденту остао и без руке. До сада се није бавио крађама нити је чинио кривична дјела. Није никада био у затвору, пише 24сата.хр.

Дјед шест година полно злостављао малољетну унуку

Дјед шест година полно злостављао малољетну унуку

„Жао ми је због овога што сам направио“, рекао је. Надокнадио би штету власнику чим, како каже, стекне финансијска средства. Молио је и да га суд блаже казни. 

Како наводе са суда, као олакшавајуће околности осуђеном узели су у обзир признање и жаљење због почињеног кривичног дјела, млађу животну доб, мању вриједност одузетих ствари, као и кривичну и прекршајну неосуђиваност. У обзир су узели и да је осуђени непосредно прије овог догађаја остао без руке. 

„У овом случају ријеч је о инциденту у животу осуђеног, који је непосредно прије овог догађаја остао без руке и очито је тражио утјеху у алкохолу, што га не оправдава, али је узето у обзир приликом одлучивања о казни“, наводе са суда. 

Будући да је окривљеник незапослен и без имовине, суд га је ослободио дужности подмирења трошкова поступка. Пицерији мора подмирити трошкове.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм