Osijek

Kokoška Nada je najsrećnija koka u komšiluku: Bez perja bježala od sigurne smrti, natrčala na veganku

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 11.08.2021. 13:53

U životu je, više od ičega, važno imati sreće. S tim bi se složila jedna kokoška iz Osijeka, koja je bez ijednog pera na svom tijelu, koje joj je vjerovatno otpalo od stresa, lutala ulicama grada.

Da li je ova koka ispala iz kamiona koji ju je vozio u klanicu, ne zna se, ali sudbina koju je izbjegla nije baš bila lijepa.

Ipak, nekako, kokoška se izvukla. I ne samo to, nego je onako slaba i jadna odabrala da pređe put baš u trenutku kad je njim prolazila jedna veganka. Ona je najprije u nevjerici pogledala kokošku, a onda je uzela nesrećnu životinju i javila se Udruženju Nikica, koje na tom području spasava i farmske životinje, pa uz pse i mačke imaju i ovce i kokoši.

Oni su je primili i nazvali, jer su nepopravljivi optimisti, Nada.

- Kod nas je nekoliko dana i perje je počelo da joj raste. Jedva čekam da vam je za jedno mjesec dana pokažem svu u perju. Trenutno živi sama i odvojena je od drugih kokica dok se ne oporavi skroz, a onda će im se pridružiti - kaže vođa Udruženja, Josip Jukić za Jutarnji.

Nije Nada jedina koka u Udruženja kojoj je u ovom trenutku potrebna posebna briga. Tu je i Hurem, koja je slomila nogu i neko vrijeme je bila u kolicima. Kost je zarasla, ali se rana otvorila, pa se trenutno čini sve kako bi joj rana konačno zarasla.

Nada, zapravo, nije prva kokoška koja je u Osijeku imala ovakvu sreću. Prije šest godina Olja je nedaleko od Osijeka ispala iz kamiona koji ju je vozio u klanicu. Pronašla ju je jedna veganka i pružila joj privremeni dom. Kod nje se oporavljala tako da je prvo hodala u kolicima, jer su joj noge bile nerazvijene zato što ih zbog života na farmi, gde nije bilo prostora za kretanje, nije niti mogla koristiti.

Тагови: