Стручњакиње Франческа Маркети др. Ема Дербишир упозоравају да прехрана игра кључну улогу у очувању вида, посебно како старимо.
Препоручују сљедеће намирнице које су богате храњивим тварима важнима за здравље очију:
Масна риба (лосос, скуша): богата ДХА киселином која се налази у мрежници ока. Препоручује се барем једна порција седмично.
Лиснато зелено поврће (шпинат, кељ): извор лутеина, витамина Е и Ц који штите ћелије од оксидативног стреса.
Наранџе, кукуруз шећерац, батат: садрже зеаксантин и витамин Ц који штити очи од штетних вањских утицаја.
Јаја: извор витамина Б2, важног за прозирност очне леће.
За оне који ове нутријенте не уносе довољно кроз исхрану, препоручују се додаци прехрани, преноси аваз.