ATV

Crna Gora

Maturanti napravili incident u Italiji: Portir ih zamolio da se smire, oni ga pretukli?

  • Izvor: vijesti.me
  • 19.09.2023. 16:06

Tivatski maturanti učestvovali su u incidentu u kome je povrijeđen italijanski državljanin, potvrđeno je "Vijestima" iz više nezvaničnih izvora.

Incident se dogodio 17. septembra, nešto poslije ponoći, u poznatoj italijanskoj banji Montekatini, u pokrajini Toskana.

Osjetio bol u glavi pa sletio u provaliju: Priveden vozač autobusa

Osjetio bol u glavi pa sletio u provaliju: Priveden vozač autobusa

Prema pisanju italijanskih medija, grupa crnogorskih učenika pretukla je pedesetčetvorogodišnjeg portira hotela “Boston” i navodno mu nanijela teže tjelesne povrede, jer ih je prethodno upozorio da budu tiši.

Direktorka tivatske Srednje mešovite škole “Mladost” Marija Čučković Vujnović juče nije odgovarala na pozive “Vijesti”.

Na pitanja nisu odgovorili ni iz policije Montekatinija.

Redakciji je iz Ministarstva spoljnih poslova, kojim koordinira premijer Dritan Abazović, nezvanično rečeno da crnogorskoj ambasadi u Italiji nije prijavljen incident, kao ni da učenici i njihovi nastavnici u ovom slučaju nisu tražili pomoć diplomata.

Nevrijeme već stiglo u dijelove BiH: Led zabijelio ulice

Nevrijeme već stiglo u dijelove BiH: Led zabijelio ulice

Iz Ministarstva prosvjete nisu odgovorili “Vijestima” da li su upoznati sa incidentom i šta će eventualno preduzeti.

Taj inicident, međutim, našao se juče na naslovnicama mnogih italijanskih portala.

Napad na portira, piše "La nacione", dogodio se 17. septembra, nešto poslije ponoći. Grupa momaka iz Crne Gore, od kojih su neki i maloljetni, pravili su buku i nered ispred hotela “Boston” – krikovi, povici i glasan smijeh uznemiravali su goste.

Crnogorski đaci su, pišu italijanski mediji, bili smešjteni u hotelu blizu hotela “Boston”, ispred kojeg se dogodio incident.

Jezivo svjedočenje Milene Radulović: Mika me tukao šakama!

Jezivo svjedočenje Milene Radulović: Mika me tukao šakama!

Prema navodima očevidaca, oni su se zabavljali vozeći se kolicima iz supermarketa, kada im je portir skrenuo pažnju i tražio da to više ne rade.

Tada su se trojica momaka, piše italijanski medij, odvojila od grupe i počeli da ga "zasipaju udarcima".

Neki dječaci iz grupe, navodi italijanski “La nacione”, pobjegli su kada su vidjeli šta njihovi drugovi rade. Pobjegli su, tvrdi taj medij, prije dolaska policije.

Tamošnja policija je, ipak, uspjela da identifikuje najmanje trojicu odgovornih za prebijanje portira, a zasada se, navode, ne može isključiti da ih može biti više.

Optužen za krvavi obračun u hotelu u Vlasenici

Optužen za krvavi obračun u hotelu u Vlasenici

Grupa je u međuvremenu napustila hotel, ali su službenici policijske stanice Montekatini, u koordinaciji sa regionalnom policijskom stanicom, uspjeli da zaustave autobus tivatskih maturanata.

“La nacione” piše i da će “crnogorskim državljanima, nakon što portir podnese prijavu, biti dodijeljen javni branilac”.

U školi su juče tvrdili drugačije.

Nezvanični izvori iz tivatske ustanove kažu da se radilo o kraćoj raspravi između portira i jednog maturanta, koji ga je navodno “nesrećnim slučajem udario”.

Navode i da baš taj maturant nije identifikovan i prijavljen, već da su izjave uzimane od đaka koji si svjedočili događaju.

Inspektor zastrašivao žrtvu i uzeo mu 10.000 KM mita

Inspektor zastrašivao žrtvu i uzeo mu 10.000 KM mita

Maturanti su juče doputovali u Tivat, ali izvori iz škole nisu htjeli da saopšte da li su među njima i vinovnici incidenta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: