Predsjednik Hrvatske

Milanović: Dodik ima posla sa profesionalnim lažovima

  • Извор: Агенције
  • 20.12.2021. 14:09

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović istakao je da je njegova odluka o nedolasku u BiH bila iz bezbjednosnih razloga i poručio da srpski član Predsjedništa BiH Milorad Dodik ima posla s ljudima koji su, kako je rekao, profesionalni lažovi.

- Razumijem to ponašanje ne potičem ga, što se kaže "Daj iskuliraj se". Ali šta može Dodik? Ništa. Ali on ima posla s ljudima koji su profesionalni lažovi - rekao je Milanović.

Milanović je izjavio da ne može da bude prijatelj sa svakim i da, ako sa nekim, a to je unitaristička klika iz Sarajeva, koji se predstavljaju za domoljube, treba biti u sukobu, on će, kaže, biti u sukobu sa njima.

Zbog toga, dodao je, neće moći razdragano da šeta Baščaršijom, ali će, ističe, preživjeti bez toga.

Milanović je rekao da je odluka da ne dođe u posjetu BiH bila njegova te poručio: "Vidjećemo se mi opet".

- Bezbjednosni razlozi su ozbiljna stvar. Kada imate posla s neprofesionalnim i nedobronamjernim ljudima, onda ne želite i one kojima idete dovesti u neugodnu situaciju. To je to. Vidjećemo se mi opet. Bio sam tamo nedavno i biću opet. Nikakvi bukači ni moralni kamatari me u tome neće spriječiti. Neka se nose - rekao je Milanović.

Istakao je da BiH bez Hrvata ne postoji.

- Najmalobrojniji su, ali oni su jezičac na vagi za opstanak države. Ako me nakon svega toga šačica unitarističkih bukača, moralnih kamatara ne voli, onda super - rekao je Milanović.

Тагови: