Предсједник Хрватске

Милановић: Хрватски дипломата у Београду радио свој посао

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 22.11.2023. 13:53

Предсједник Хрватске Зоран Милановић коментарисао је протјеривање хрватског дипломате Хрвоја Шнајдера у Београду те је рекао да је Хрватска могла реаговати само реципрочном мјером исте природе, истог садржаја према српском дипломату у Загребу.

"Што је радио хрватски дипломата? Претпостављам као и сви хрватски дипломати – свој посао“, изјавио је Милановић.

Говорећи о том дипломатском инциденту, оцијенио је да то није продуктивна мјера будући да не придоноси јачању нити очувању постојећег нивоа односа, који и није баш висок.

„Ја сам након инцидента на сјеверу Косова од прије мјесец и нешто дана био доста суздржан у погледу потребе реакције према Београду, увођењу санкција, за што су се залагали многи, јер сам сматрао, и даље сматрам, да су санкције као инструмент спољне политике у правилу промашене. То нисам радио зато да бих аболирао Хрватску од било какве одговорности за неко недопуштено понашање, то сам направио из увјерења, без да очекујем било какву противуслугу. Али да, слажем се с вама, у Србији су стално избори, добро је док су избори“, додао је Милановић одговарајући на питање је ли се то догодило због скорих избора у Србији.

Министарство спољних послова Републике Србије у понедјељак је донијело одлуку којом је прогласило Хрвоја Шнајдера, првог секретара у Амбасади Републике Хрватске у Београду, за персону нон грата. Одлуку су, како је саопштено, донијели у складу с члаом 9. Бечке конвенције, која регулише дипломатске односе,

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)