Predsjednik Hrvatske

Milanović: Ko glasa za sankcije Dodiku za mene je izdajnik

  • Извор: Агенције
  • 25.01.2022. 14:21

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, izjavio je danas da svako onaj ko u Savjetu EU glasa da se Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsjedništva BiH, nametnu sankcije za njega je izdajnik.

"Jedan od mogućih sagovornika je Bakir Izetbegović, on kupuje komade platna i čeka da prođe što više vremena da bi se Hrvati izmorili. Potkrada ih i laže im cijelo vrijeme. Republika Srpska je korpus separatum unutar BiH", rekao je Milanović.

On navodi da je na zadnjim izborima nekoliko izbornih mjesta oteto.

"To su ljudi koji će glasati kako im Izetbegović kaže. Bude li ih šest, gotovo je, Hrvati više neće moći povući ručnu dok im se prava otimaju. Domovi naroda u federaciji Bošnjaka, Srba, koji su odavno nestali, i Hrvata koji dijele politički faktor s Bošnjacima. Hrvati ne mogu izaći iz te bračne zajednice, ali mogu pozvati redarstvo", dodao je Milanović.

Osim toga, Milanović je rekao  da nije ni Milorad Dodik, kao ni Vladimir Putin, etnonacionalist.

 Istakao je da je protiv sankcija Dodiku.

"Ma pustite sankcije, ako neko iz Hrvatske u Savjetu EU bude glasao za te sankcije za mene je izdajnik. A onda ću na sjednice ići ja pa niko neće moći glasati za sankcije”, rekao je i ponovio da treba sagovornike za rješavanje pitanja o BiH.

Тагови: