ATV

Hrvatski predsjednik

Milanović: Problemi između Beograda i Zagreba su rješivi

  • Izvor: SRNA
  • 20.05.2023. 20:47

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je danas da su problemi između Hrvatske i Srbije rješivi, uključujući i pitanje nestalih u ratu.

Milanović je danas prisustvovao inauguraciji novog crnogorskog predsjednika Јakova Milatovića i tom prilikom kratko razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Hrvatski predsjednik je rekao novinarima da su "kao i obično pričali premalo" i da nije on taj koji može operativno da rješava probleme između dvije zemlje.

- Problemi su rješivi. Јedan od problema su nestali, a ja ne mogu da vjerujem da Srbija nema te podatke i ne mogu da vjerujem da bi nekoga iz njihove perspektive stavljali u zaštitu po tom pitanju - rekao je Milanović.

Milanović je dodao da bi volio da saradnja sa novim crnogorskim predsjednikom Јakovom Milatovićem bude kao i sa njegovim prethodnikom Milom Đukanovićem, prenose hrvatski mediji.

- U unutrašnje stvari Crne Gore ne bih se miješao, osim na način da dam podršku Hrvatskoj građanskoj inicijativi na ovim izborima - rekao je Milanović.