Ivanić Grad

Mladić bez vozačke autom skoro pregazio policajca, oni pucali na njega

  • Извор: Индекс
  • 29.09.2022. 12:41

Na području Ivanić Grada, koji se nalazi u zagrebačkoj županiji, sinoć se čula pucnjava. Kako mediji navode, pucali su policajci.

Naime, oko 22 časa policija je zatekla 18-godišnjaka za BMW-om zagrebačkih registrskih oznaka koji je ignorisao njihove naredbe da se zaustavi, te nastavio dalje voziti.

Policajci su reagovali po dojavi da je netom punoljetni mladić, bez vozačke dozvole, sjeo za volan BMW-a i vozio ga po Ivanić Gradu i okolini.

"Oko 22 sata u Ivanić Gradu, Križ, Rečica Kriška u Kriškoj ulici, 18-godišnjak je upravljao privatnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka te se nije zaustavio na naredbe koje su mu prethodno izdali policijski službenici koji su postupali zbog zaprimljene dojave da osumnjičeni na području Ivanić Grada upravlja osobnim vozilom bez položenog vozačkog ispita", saopštila je zagrebačka policija.

Mladić je BMW-om pokušao pregaziti policajca koji je skočio u stranu i to izbjegao.

"Tada je u Kriškoj ulici kod kućnog broja 32 policijski službenik zaustavio službeno policijsko vozilo na kojemu je upalio svjetlosne signale te je izašao van u namjeri zaustavljanja vozila kojim je osumnjičeni upravljao. U trenutku približavanja vozila osumnjičenog jasno je prema njemu usmjerio stop palicu, međutim, 18-godišnjak se vozilom nastavio kretati prema policijskom službeniku koji je skočio u stranu kako bi izbjegao nalet vozila i povrede", dodaju iz policije.

Dodaju da su policajci na kraju upotrijebili oružje.

"Nedugo potom su policijski službenici iz Ivanić Grada na području Čazme zaustavili osumnjičenog te ga uz upotrebu sredstava prisile uhapsili. Tokom događaja upotrebljeno je vatreno oružje dok u samom događaju niko nije povrijeđen. Kriminalističko istraživanje je u toku", zaključuje zagrebačka policija.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок