Crna Gora

Na tržištu bez pencilina naredna dva mjeseca

  • 04.10.2018. 08:52

Lijek penicilin koji je u avgustu povučen iz svih crnogorskih zdravstvenih ustanova zbog težeg rastvaranja i zapušavanja igle što je otežavalo njegovu primjenu, na crnogorskom tržištu neće biti ni naredna dva mjeseca, piše podgorička "Pobjeda".

Kompanija "Montefarm" saopštila je da su iz javnih zdravstvenih ustanova povukli 556 kutija ovih injekcija i da ih neće biti na crnogorskom tržištu naredna dva mjeseca, odnosno do kraja godine. 

Iz ove kompanije su naveli da pacijenti nisu ugroženi zbog nestašice ovog lijeka jer ima drugih antibiotika u dovoljnim količinama. 

"Od antibakterijskih lijekova za sistemsku primjenu, iz grupe beta-laktamskih lijekova - penicilina, naša ustanova snabdjevena je paletom lijeka `ampicilin` u vidu praška, kapsula, tableta i sirupa, kao i `benzatin fenoksimetilpenicilin` tablete i sirup", rečeno je listu "Pobjeda" iz "Montefarma".

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.