Javio se drugi radnik

Nova priča iz restorana u kojem je Srpkinja doživjela pakao: Vlasnica me pipala

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 05.07.2023. 13:40

Nakon što je u medijima objavljena priča o lošem iskustvu srpske gimnazijalke Anastasije Isaković (20) na sezoni u Konobi La Marinera na ostrvu Krk, sada se javio još jedan bivši radnik u ovom objektu.

Kako piše "Jutarnji", on ni najmanje nije bio iznenađen postupanjem prema djevojci jer se i sam, kako kaže, osjećao kao žrtva.

Kruno Štajcar stanovao je u Glini koju je godinu dana ranije pogodio razoran potres. U želji da sebi poboljša finansijsko stanje nakon pandemije uputio se na prvu sezonu u svojih pedeset godina života.

Kuvanjem se profesionalno bavi više od deset godina pa se javio na nekoliko mjesta gdje je konkurisao za posao kuvara.

Telefonski se čuo s vlasnicom konobe Aleksandrom Dadić, bez problema su dogovorili uslove i početak rada, a dvaput je i lično došao kako bi se upoznao s prostorom u kojem će raditi. Brzo je međutim požalio svoju odluku da krene s radom baš u tom restoranu.

"Visok sam 190 centimetara i imam 120 kilograma, Aleksandra je znala doći u kuhinju i neugodno me hvatati za grudi. Nekoliko puta su čak i gosti to vidjeli. Znala me otvoreno pitati 'Je li mi guzica velika?'", nisam znao šta bih odgovorio, tvrdi Kruno.


Pakao srpske radnice u Hrvatskoj: Gađali su me, policija mi rekla da se vratim u Srbiju

Pakao srpske radnice u Hrvatskoj: Gađali su me, policija mi rekla da se vratim u Srbiju

Gužve u restoranu nisu bile česte pa je zajedno s vlasnicom pokušao smisliti novu strategiju kako da privuku ljude.

Kruno je za obroke pripremao dvije do tri vrste jela što se, kaže, solidno prodavalo, dok bi naveče pripremao jela a la carte.

Predložio je pečenje odojaka i jaganjaca da poboljšaju promet, krenuli su u realizaciju tog plana kad je Aleksandrin suprug Marino došao sa broda i zaustavio proces.

Prepucavanja među parom događala su se, tvrdi kuvar, gotovo svakodnevno, a za praznu terasu krivili su osoblje.

"Iako se više od deset godina bavim ovim poslom, uvjerili su me da ne znam kuvati. Kad se nisu svađali međusobno onda bi nekoga od nas uzeli na pik. Gosti su često slušali te naše svađe i rasprave, sjećam se jednom prilikom kad je Aleksandra urlala i ponavljala 'Šta ti misliš da sam ja glupa plavuša koju možeš povaliti?!', i to zbog supe koju ona sama nije dobro skuvala. Pola sata kasnije ponašala bi se kao da smo najbolji prijatelji i potpuno ignorisala svađu, te promjene raspoloženja su bile sulude", prisjeća se Kruno.

"Nekoliko puta sam prijetio odlaskom, već bih se i spakovao kad bi me gazda Marino zamolio da ostanem uz utješne riječi da će se Aleksandra smiriti. Po njegovom povratku sa broda, krenuli su i drugi problemi", dodaje on.


Evolucija

Evolucija "paradajz turista": Srbi donijeli pečeno jagnje na plažu

Kako tvrdi kuvar, često ga je slao da ode u sobu po njegovu suprugu pa bi izbila svađa, tražio je da smanji normative zbog čega su porcije izgledale siromašno, a znao je i lagati gostima da je blagajna pokvarena kako im ne bi morao izdati račun.

U takvim okolnostima, Kruno je ostao nešto više od mjesec dana kad je konačno dao otkaz i prešao u konobu u Puntu gdje je završio sezonu.

O prijašnjim šefovima jedino lijepo što ima za reći je da su ga pošteno isplatili kao što je i bilo dogovoreno.

Zbog traumatičnog iskustva još nije skupio hrabrosti da ponovo ode na sezonu te sad radi u kuhinji jednog sisačkog hotela.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: