Paklenica

Obrt: Djevojka koja se porodila u nacionalnom parku znala da je trudna, na odmoru bila sa novim dečkom

  • Извор: Агенције
  • 01.08.2023. 15:19

Djevojka iz Luksemburga, koja se u subotu porodila u Nacionalnom parku Paklenica, ipak je znala da je trudna, a na odmor u Hrvatsku je došla sa roditeljima i novim dečkom koji nije otac djeteta, pa je, kako se pretpostavlja, to bio i razlog zbog čega je tvrdila da nije znala da je u drugom stanju.

Zove se Nataša, ima 22 godine i nedavno je raskinula s dečkom. S novim je došla u Hrvatsku na ljetovanje kod očevog prijatelja u mjesto Karin nedaleko od Zadra. Bilo bi to idilično ljetovanje, ali sve se zakomplikovalo jer je Nataša bila u visokom stepenu trudnoće za koju niko nije znao, bar tako tvrde njeni najbliži, piše 24sata.

“Mi smo išli na planinu svi zajedno. Nataša je bila dobro, a onda je otišla u toalet i bilo joj je zlo. Na kraju su je porodile moja supruga i njena majka. Pomoć je došla kasnije jer se radi o terenu koji nije pristupačan”, govori Boris koji je primio porodicu iz Luksemburga u goste.

Gosti su došli prije nekoliko dana u Hrvatsku. Bilo ih je četvoro, ali sad se vraćaju s petim članom. Beba je dobro, porođajna težina je 3.300 grama, a sa posteljicom je to preko pet kilograma, saznaje se u zadarskoj bolnici, čije osoblje ipak kaže da ne stoji da novopečena majka nije znala da je trudna.

Minić: Pravilnik danas stupio na snagu!

Minić: Pravilnik danas stupio na snagu!

Zašto je krila, to samo ona zna, ali možda je razlog to što nije došla u Karin s ocem djeteta, već s novim partnerom koji je i sam u šoku od događaja s ljetovanja.

“Mi nismo znali ništa. Za nas je to emotivni šok, ma za sve. Morali smo objasniti i službenicima koji su zaduženi za papire, bili smo kao na ispitivanju, iako razumijem kad je nešto službeno, nema mjesta emocijama. Mogu samo reći curica je zdrava, ima i ime, ali nije hrvatsko, a ja sad pomažem porodici da se snađe. Tek treba izvaditi papire, treba uzeti osnovne stvari za novorođenče, nije to baš sve jednostavno, a ja sam na usluzi, pratim ih svuda i pomažem”, kaže Boris dok mlada majka odbija reći ijednu riječ.

Porodilja se nije nadala novinarima. Međutim, vijest je odjeknula sve do Luksemburga.

Djevojka koja se porodila u nacionalnom parku tražila otpust iz bolnice, beba ostala

Djevojka koja se porodila u nacionalnom parku tražila otpust iz bolnice, beba ostala

“Njen otac i ja smo prijatelji. Oni su uvijek ljetovali u Španiji. Ali sam rekao kako sam sad u penziji da dođu kod mene. Bio je to plan za malo drugačiji odmor, nismo se ovom nadali, ali, se sad svi moramo snaći.  A sad znala, ne znala, što mogu reći, nekad čovjek u glavi negira stvarno stanje. Ali mi sad nemamo vremena baviti se time. Beba je još u bolnici, izlazi uskoro, a tek onda treba vidjeti šta je bilo. Najvažnije je da je dobro, zdrava je i živa”, zaključio je Boris.

Majka bez riječi, baka takođe, iako su dospjele u medije zbog slučaja koji decenijama nije zabilježen.

Ne pričaju strane jezike, ali su rukama i te kako dobro davale znakove da ne žele govoriti o tome. Interesovanje javnosti je veliko, kako i ne bi kad se ovakav slučaj ne pamti više od 50 godina, a na kraju nije riječ ni o iznenađenju kako tvrdi mlada majka. Naime, njena djevojčica je na svijet došla u terminu, i nije riječ o prijevremenom porođaju.

“Mi smo bili zatečeni izjavom da nije znala za trudnoću. Poslije nam je ipak rekla da je znala, a ima i mnogo slika na društvenim mrežama na kojima se vidi kako se odijeva da bi sakrila ipak vidljive znakove trudnoće. Nismo tu da dajemo ocjene, dijete je dobro, majka je u dobroj formi. Državljanka je EU, dakle nisu ni sporni troškovi bolnice, na kraju za porod je to i manja stavka. Ali zašto po Velebitu ići po takvim uslovima nismo mi koji trebamo postavljati takva pitanja. Bebica je dobro, pretrage su sve odrađene, ipak će ostati kod nas dan-dva, i to nije ništa strašno, a onda neka protokol radi svoje, mi smo sa zdravstvene strane učinili sve, i tu za nas priča završava”, rekli su ginekolozi koji su vidjeli i majku i bebu.

Ginekolog objašnjava kako je moguće da žena ne zna da je trudna

Ginekolog objašnjava kako je moguće da žena ne zna da je trudna

Paklenička beba rođena je u subotu i to na mjestu koji je sat i po dobrog hoda od samog ulaska u Nacionalni Park na dijelu koji se zove Lugarnica. Porođaj je majku zatekao u toaletu, a pomogle su joj majka i porodična prijateljica.

Srećom, na dežurstvu u kanjonu su bile dvije doktorice i to ginekolog i anesteziolog i one su prve došle do bebe.

Majka je izgubila puno krvi i bez pomoći sigurno se ne bi mogla spustiti do podnožja planine odakle je transportovana u zadarsku bolnicu iz koje je na vlastiti zahtjev izašla, ali postoji i dobar razlog za to. Naime, beba mora imati papire jer je strana državljanka i to se mora obaviti u najkraćem mogućem roku.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм