Slavonski Brod

Petorica mladića spasli dečka koji je u invalidskim kolicima sletio u Savu

  • Извор: ХРТ
  • 10.05.2023. 13:06

Petorica muškaraca učestvovala su u spasavanju mladića u električnim invalidskim kolicima koji je prije dva dana nesretnim slučajem u Slavonskom Brodu završio u rijeci Savi.

Stjepan Rosnaki, vojno lice, Goran Mijić, Slaven Vukoje, Antonio Karešin i Goran Marinac, imena su mladića koji su hrabro pristupili spasavanju Valentina Čolaka, koji se nesrećnim sticajem okolnosti našao u Savi. Kako se navodi, njega je sunce na kratko zaslijepilo, nakon čega je završio u rijeci. Prvi do njega je doplivao Goran Mijić, koji je hrabro skočio u rijeku i doplivao do Čolaka.

Tražio kopču pa iščašio nogu

– Tada je krenula ta drama spasavanja. Mulj je dolje i ja sam klizio prema dolje. On je bio jadan pod vodom, hvatao je vazduh. Nisam znao da je on svezan u kolicima – ispričao je Goran koji je pokušavao pronaći kopču kako bi oslobodio Valentina.

U tom trenutku su u pomoć priskočila još četvorica Brođana, prenosi Telegram.

Još jedna TikTokerka brani dječaka ubicu: Trebao je da ih razreže

Još jedna TikTokerka brani dječaka ubicu: Trebao je da ih razreže

– Vidiš da gleda u tebe, ali ne možeš mu pomoći. Vidiš oči, obrve, trepavice. Sve oni zadnji, zadnji udisaji. Sekunde su bile u pitanju da se spase – prepričava Slaven, a Mijić se odmah nadovezuje.

– U tom trenutku ja sam iščašio nogu, meni je iskočio zglob. Izgubio sam pola snage, ali ipak sam ga držao, nisam ga ispuštao iz ruku –  ispričao je.

Valentino kao da je drugi put rođen

Odustajanje, naravno, nije bila opcija, pričaju mladići.

– Mahinalno što sam napravio sam uhvatio da mu izvučem glavu, da uhvati vazduha. Kad sam vidio da diše, rekao sam ‘sad je dobro, idemo da pokušamo da ga izvučemo van –  prepričava Antonio. Goran Marinac potvrđuje “Onda smo ga izvadili napolje, pitao sam ga da li se osjeća dobro. Rekao je da se osjeća dobro.”

Mediji: Fotoreporter napravio incident ispred škole na Vračaru

Mediji: Fotoreporter napravio incident ispred škole na Vračaru

Sam Valentino kaže da će tu nedelju zauvijek pamtiti kao da se drugi put rodio. “Da nema tih dječaka, ja ne bih danas ponovno živio”, ispričao je.

– Hvala Bogu, završilo se dobro. I hvala svima koji su pomogli, ni trenutak nisu razmišljali i skočili su –  kazala je Valentinova majka Katica Filipović.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови: