Привредни криминал и корупција

Претреси широм Словеније: Полиција упала у кућу градоначелника Љубљане

  • Извор: н1.инфо.си
  • 23.01.2024. 12:43

Од јутрос су у току претреси у Љубљани и у кући градоначелника Зорана Јанковића, потврђено је у љубљанској општини

Из љубљанске полицијске управе накнадно је саопштено да проводе опширне активности “у оквиру истраге кривичних дјела привредног криминала и корупције” на ширем подручју Љубљане, Цеља, Крања и Нове Горице, преноси Н1 Словенија.

Претреси се врше како у просторијама општине, тако и у кући градоначелника Зорана Јанковића. Истраге су почеле рано јутрос.

У Полицијској управи Љубљана такође је потврђено за Н1 да је у току више претреса кућа на ширем подручју ПУ Љубљане, Цеља, Крања и Нове Горице.

Незгода у центру Бањалуке, ауто ударило жену!

Незгода у центру Бањалуке, ауто ударило жену!

“Полицијска управа Љубљана проводи опширне оперативне активности по наредбама надлежног суда”, саопштили су.

Истрагу води специјализовано државно тужилаштво, полиција не може дати више информација због интереса истраге, додају они.

Према ријечима адвоката Јанеза Кошчака, Јанковић је оптужен да га је подстицао на злоупотребу положаја због потписивања два спонзорска уговора са фудбалским клубом. Адвокат није желио да открије о ком је клубу ријеч.

Криминалисти су из кабинета градоначелника узели неколико докумената, укључујући његов распоред и двије рођенданске честитке.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!