Crna Gora

Prva izjava Martinovića koji je u masakru na Cetinju ostao porodice i kuma: Sve je već ispričano

  • Извор: Блиц
  • 21.08.2022. 08:08

Nemamo o čemu da pričamo, sve je već ispričano, rekao je za "Blic" kratko Miloš Martinović, muškarac koji je u masakru na Cetinju ostao bez dva sina - Marka (11) i Mašana (osam), supruge Nataše i kuma Milana Mitrovića koji je pokušao da ih spase od pomahnitalog komšije ubice Vuka Borilovića (34).

Martinović se noćas, prvi put otkako se užas dogodio, oglasio i na svom Fejsbuk profilu objavio je emotivnu poruku, video i mnoštvo fotografija svojih najmilijih koje je u trenu izgubio.

"Miki moj, samo mi ih pazi kao do sad jer si ti uvijek bio uz njih, moj brate dobri...", napisao je Martinović iznad video klipa u kom se uz tužnu pjesmu smjenjuju fotografije Nataše, djece i Milana Mitrovića.

Ispod objavljenih fotgrafija odmah su počeli da se nižu brojni komentari podrške Martinoviću i molitve za ubijene.

"U srcu ostaje ljubav i uspomene, a na duši rane neprebolne..." - samo je jedna u nizu poruka koju je dobio Martinović,

Jezivi masakr na Cetinju u kojem je ubijeno desetoro ljudi, uključujući i dva mališana, potresao je građane koji porodicama nastradalih na svaki način pokušavaju da pruže podršku.

"Dragi Miloše, mi se ne poznajemo ne postoje riječi utehe u ovom trenutku, ali molim te primi moje iskreno saučešče za ova dva prekrasna anđela i tvoju suprugu, neka im Bog dragi podari večni pokoj i nek im je laka crna zemlja. Bez riječi sam više kao i cijela Slovenija. Vječna im slava", jedan je od komentara ispod fotografija.

Jedan korisnik društvenih mreža se saosjeća sa bolom koju osjeća Martinović.

"Uh, Miloše brate, saosjećam sa tvojim prevelikim bolom, boli te, boljeće te, brate, dok si živ, i mene i sve nas, neka ti Bog da snage, zdravlje i čistu svijest, a mi ćemo se svi moliti za njihov nebeski mir. Neka ti uvijek bude na umu, nekad ćemo se svi sa našim najmilijima opet zagrliti", glasi jedan od komentara.

Podsjetimo, Vuk Borilović je tog krvavog 12. avgusta prvo usmrtio Natašu Marinović i njenih dvoje sinova - jedanaestogodišnjeg Marka i tri godine mlađeg Mašana. Nakon toga, ušao je u dom komšija, porodice Drecun, otvorio vatru i tamo ubio troje ljudi (Danijelu, Dimitrija i Rajka Drecuna), a onda je pucao i teško ranio njihovog unuka i sinovca Aleksandra Drecuna (32). Nastavio je dalje da puca - nije poštedio ni svog ujaka Gorana Đurišića, ni komšije Milana Mitrovića, Aleksandru i Danijelu Radunović.

Potom je nastavio dalje i ranio još pet komšija, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušao da ga obuzda.

Policija je prema njemu ispalila 20 hitaca, a na njega su pucali i mještani. Borilović je primio pet metaka prije nego što je pao mrtav. Još se utvrđuje čiji hitac je za njega bio smrtonosan.


Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.