Четири особе у болници

Скандал с тровањем газираним пићем потреса Хрватску, струка сложна: Пијте само воду из чесме

  • Извор: Кликс
  • 08.11.2023. 08:03

Три особе су завршиле у болници у Загребу, а једна у Ријеци, због сумње на тровање газираним пићем. Полиција је обавила истрагу на Природословно-математичком факултету у Загребу, гд‌је се младић наводно отровао газираним пићем.

Јутарњи лист пише како је мушкарац у кафићу пио минералну воду "Romerquelle".

Хрватски завод за јавно здравство је запримио узорке безалкохолних пића које им је Санитарна инспекција уступила након прегледа у једном ријечком кафићу у којем је недавно једној особи позлило. Резултати анализе биће достављени Државном инспекторату.

Драма у Хрватској: Три случаја тровања Кока-Колом, полиција истражује

Драма у Хрватској: Три случаја тровања Кока-Колом, полиција истражује

Ријеч је о "два композитна узорка који се састоје од 16 бочица, укупно 8 литара текућине", потврдио је директор ХЗЈЗ-а Крунослав Цапак.

"Ријеч је вјеројатно о неким корозивним средствима и ту је најбитније да видимо постоје ли неки страни елементи у том пићу, јер пиће само по себи и сав садржај који је унутра не могу такве повреде узроковати", нагласио је Цапак.

Одлуку о повлачењу производа с тржишта може донијети једино Државни инспекторат, додао је директор ХЗЈЗ-а.

Потврђено тровање у Хрватској: Сокови спржили човјеку једњак?

Потврђено тровање у Хрватској: Сокови спржили човјеку једњак?

Истог мишљења је и Рајко Остојић, специјалиста гастроентерологије и хепатологије те предсједник Завода за гастроентерологију КБЦ-а Загреб који је прегледао пацијенте који су се јавили са стомачним тегобама.

"Избјегавајте сва газирана пића. Пијте обичну комуналну воду. Загребачка је супер, далматинска такође, приморска, личка… Ако ишта Хрватска има - има сјајну воду", рекао је он.

Министар здравља Вили Берош је, одговарајући на питање новинара о сигурности грађана, изјавио: "То у овом тренутку не могу са сигурношћу рећи, нити било ко други. Имамо два случаја тровања газираним пићима у два различита града, која су напуњена у двије различите државе... Најбоље је пити воду."

Из Кока-Коле се огласили о сумњама на тровање

Из Кока-Коле се огласили о сумњама на тровање

Упркос томе што се инцидент у Ријеци догодио у суботу, надлежни нису реаговали све до јуче, док су на друштвеним мрежама кружиле приче о наводним тровањима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.