Glasovima poslanika

Skupština Crne Gore razriješila Krivokapića i Konjevića

  • Извор: Танјуг
  • 22.10.2022. 07:58

Crnogorski parlament razriješio je ministre spoljnih poslova i odbrane Ranka Krivokapića i Raška Konjevića.

Ministri su razriješeni glasovima 41 poslanika "stare većine".

Poslanici DPS, SD i Liberalne partije nisu prisustvovali glasanju, javljaju podgorički mediji.

Prethodno je na prijedlog predsednice Skupštine Danijele Đurović dnevni red sjednice parlamenta dopunjen tačkom o inicijativi premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića za razrješenje Konjevića i Krivokapića.

Abazović je inicijativu podneo u ponedeljak navodeći da je u periodu od izglasavanje nepoverenja vladi delovanje ministara Konjevića i Krivokapića "u kontinuitetu odstupalo od zvaničnog stava vlade, dok je njihovo rukovođenje resorima odbrane i spoljnih poslova u velikoj mjeri otežalo rad Vlade".

Socijaldemokratska partija Crne Gore, čiji su članovi Krivokapić i Konjević, dio je manjinske Vlade Dritana Abazovića izabrane u aprilu, a nakon pada ekspertske Vlade Zdravka Krivokapića.

Abazovićev kabinet, pored SDP-a i GP URA, čine i Socijalistička narodna partija (SNP) i nacionalne stranke Albanaca, Bošnjaka i Hrvata.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм