Užas kod Čakovca

Štene strpali u kantu za smeće, pa utopili u potoku

  • Извор: Агенције
  • 03.11.2021. 12:23

Volonteri azila Prijatelji Čakovec zabilježili su mučenje i ubijanje psa u naselju Parag nedaleko od Čakovca.

Na teren je izašla krim policija.

Na snimcima nasilja prema životinji koja se širi društvenim mrežama su i sasvim mala djeca.

Dojavu o ovom događaju je potvrdila i PU međimurska, prenosi Dnevnik.hr.

– Mogu potvrditi da smo zaprimili dojavu o tome, krim policija je na terenu i kriminalističko istraživanje je u toku – rekla je portparol međimurske policije Marina Soldat.

Osim utopljenog šteneta, iz azila poručuju da su uspjeli spasiti kuju i preostala dva šteneta. Najavljuju nastavak projekta zbrinjavanja pasa iz romskih naselja.

– Romsko naselje Parag. Nismo stigli na vrijeme. Predivno, nježno, drago štene prvo je živo strpano u kantu za smeće (imamo i snimku, ali i ovo što smo vam pokazali nam se čini previše), a potom utopljeno u potoku kraj naselja. Oprosti, draga dušo. Uspjeli smo stići na vrijeme da spasimo mamicu i preostala dva šteneta koji su smješteni u sklonište. Nama počinje nastavak projekta zbrinjavanja pasa iz romskih naselja. I trenutno se osjećamo toliko nemoćni jer će svaki pas koji ostane u romskom naselju živjeti životom užasa i strave. Podijelite, nek svijet ponovo vidi u kakvoj državi živimo. I nemojte reći, i djeci je strašno jer je. Ali djeca nisu u našoj glavnoj domeni djelovanja, a unatoč tome što nisu, pomagali smo i njima – objavili su na Fejsbuku.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм