Manastir prošao veliko stradanje

Sveti Arhangeli kod Prizrena: Prvo monašenje nakon 15 godina

  • 22.04.2019. 12:43

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena, zadužbini cara Dušana, zamonašen je prvi iskušenik poslije 15 godina, odnosno od 2004. godine, kada je u martovskom pogromu taj manastir potpuno uništen, javila je crkvena televizija "Hram".

Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije zamonašio je iskušenika Ratka Mićovića, koji je dobio ime Vasilije. 

Ovaj manastir prošao je kroz veliko stradanje, a vladika Teodosije je rekao da se stvari mijenjaju obnovom te svetinje. 

TV "Hram" navodi da je započeta obnova Crkve Svetog Nikole u manastirskom kompleksu zaustavljena, a njenim završetkom stvorili bi se uslovi za potpunu obnovu ove značajne svetinje. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином