Осумњичени ухапшен

Нападнут свештеник СПЦ у центру Призрена

  • Извор: СРНА
  • 25.02.2024. 21:10

Свештеник Српске православне цркве нападнут је данас код Богословије у Призрену, а из косовске полиције је саопштено да је осумњичени за напад ухапшен.

Напад се догодио када су ходочасници из централне Србије стигли аутобусом у Призрен и кренули ка Богословији како би присуствовали литургији, јавио је Радио Гораждевац.

Очевици су рекли да је осумњичени у близини паркирао своје возило, најприје окачио заставу "УЧК" на предњи дио аутобуса, а затим кренуо да провоцира и вербално напада ходочаснике.

Свештеник, који је такође кренуо на литургију, пришао је да види шта се дешава, упозоравајући ходочаснике да не насједају на провокације и да што прије уђу у Богословију.

У Бјеловару опљачкана кућа свештеника из Бањалуке

У Бјеловару опљачкана кућа свештеника из Бањалуке

Осумњичени мушкарац тада је физички насрнуо на њега, одгурнуо га, савио му руку, а затим видјевши да полицајац који чува Богословију прилази, побјегао својим возилом, рекли су ходочасници Радио Гораждевцу.

Портпарол Косовске полиције за регион Призрен Шаћир Битићи потврдио је да је свештеник нападнут и да је осумњичени ухапшен.

Он је рекао да је око 9.00 часова у улици Ремзија Адемија у близини паркираног аутобуса врањанских таблица једна особа ухватила за руку свештеника и послије тога побјегла.

"Полиција је зауставила осумњиченог и њему је одређено задржавање од 48 часова", навео је Битићи.

Он је додао да свештеник нема повреде и да није затражио љекарску помоћ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)