Нестали спотови и пјесме

Удовица Томе Здравковића срушила "Јутјуб" канал највеће издавачке куће у Хрватској?

  • 02.11.2023. 18:34

Kао бомба одјекнула је вијест у региону да је удовица Томе Здравковића срушила Јутјуб канал највеће издавачке куће и све то због процента од зараде који није добијала.

Водећа дискографска кућа "Croatia Records" данас је остала без свог Јутјуб канала. У секунди су нестали спотови и пјесме неких од највећих естрадних звијезда попут Мише Kовача, Мери Цетинић, Дине Мерлина, Дражена Зечића, Јосипе Лисац и других.

Хтјела да се убије, скочила са зграде па пала на жену и убила њу

Хтјела да се убије, скочила са зграде па пала на жену и убила њу

Тим поводом огласио се власник дискографске куће "Croatia Records".

- Ми као фирма имамо 50 Јутјуб канала те је један од њих нападнут због три пјесме. Показали смо уговоре у Лондону и то је требало бити ријешено, али онда је канал пао. Наши људи у Лондону чине чуда да се канал врати, али је јако компликовано. Вјерујем да ће штета бити минимална", каже Желимир Бабогредац (70), власник дискографске куће "Croatia Records".

Њихов главни Јутјуб канал је блокиран од 31. октобра те се пјесме њихових издавача морају слушати на осталим каналима.

”Пола Београда рекетирамо”: Кик боксер Видовић изазвао хаос у Модричи

”Пола Београда рекетирамо”: Кик боксер Видовић изазвао хаос у Модричи

Иако је Бабогредац тврдио да је канал хакован, чини се да ипак није ријеч о томе.

Порталу "Равно до дна" јавио се Мирко Ћајић у име фирме "Connect Network" са сједиштем у Београду. 

"Connect Network" се бави заштитом ауторских права у дигиталној сфери, дакле на платформама као што су Јутјуб, Спотифај и сличнима. 

Фирма има преко 50.000 композиција и заступа 84 аутора и власника ауторских права међу којима је и породица покојног Томе Здравковића, наводи портал 24сата.хр.

- Проблеми са "Croatia Records" су кренули прошле године, кад је у наш тим дошла породица покојног Томислава Здравковића. Истог дана смо тражили од госпође Гордане Здравковић све уговоре које посједује с издавачима и наишли на велике проблеме. "Croatia Records" је издао више албума без ауторских дозвола што је кривично дјело. Па смо тако наишли на албум (винил, ЦД) госпође Амире Медуњанин с 12 синхронизованих композиција Томе Здравковића (албум „За њу и њега“) без иједне једине ауторске дозволе, што се по закону о ауторским правима води као кривично дјело - испричао је Ћајић.

Џенан Лончаревић о трагедији која му је обиљежила живот: Осмијехом сам скривао неиздрживу бол!

Џенан Лончаревић о трагедији која му је обиљежила живот: Осмијехом сам скривао неиздрживу бол!

Из "Connect Network" наводе да је "Croatia Records" на свим дигиталним платформама објавила још двије сингл композиције с ауторским дјелима Здравковића, а да нису добијене ауторске дозволе породице.

Бабогредац каже како Ћајић није заступник породице пјевача Томе Здравковића и додаје да ауторска права нису прекршена.

- Ради се о човјеку који се представља као заступник а то није. Ми смо га увијек игнорисали јер он није легитимни заступник породице. Једноставно, он није наш ниво - закључује Бабогредац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)