Прекинута сједница

Умало туча на сједници Скупштине Црне Горе

  • Извор: Агенције
  • 07.03.2024. 13:16

Сједница Скупштине Црне Горе у згради Пријестонице прекинута је након инцидента.

Наиме, у току излагања посланика ДПС-а Оскара Хутера дошло је до вербалне расправе, а потом умало и до физичког обрачуна.

Актери инцидента примарно су били Хутер и посланик ДНП-а Милан Кнежевић, наводи "Побједа".

Упућене су бројне увреде, а остали посланици спријечили су тежи инцидент.

Поред тога присталице опозиционе Демократске партије социјалиста на протесту на Цетињу напали су топовским ударима и петардама посланике коалиције За будућност Црне Горе, пише "Борба".

На овај напад посланици ЗБЦГ су, наводи се, одговорили подизањем три прста.

У групи нападнутих посланика ЗБЦГ, додаје се, били су Јован Јоле Вучуровић, Милун Зоговић, Владислав Бојовић и Јелена Божовић.


500.000 КМ за бањску рехабилитацију РВИ, чланова породица погинулих и жртава ратне тортуре

500.000 КМ за бањску рехабилитацију РВИ, чланова породица погинулих и жртава ратне тортуре

Група Цетињана окупила се на протесту, због револта према предсједнику Скупштине Црне Горе Андрији Мандићу.

Мандић је, како је јавила РТВ Цетиње, у зграду Скупштине Престонице ушао нешто прије 10 сати.

Учесници протеста узвикују "Мандићу фашисто", псују му "мајку четничку" и добацују да је Мандић издајник и да му није мјесто на Цетињу.

Портал пише да је нападнут и предсједник Демократа Алекса Бечић.

Окупљени се налазе око 100 метара од зграде Скупштине Престонице Цетиње, гдје се одржава сједница Скупштине Црне Горе.

Према писању "Побједе", на Цетињу је од јутра видљиво повећано присуство полиције, а испред здања у коме се одржава сједница Скупштине Црне Горе формиран је "живи зид".


Окупљени су истакли транспаренте на којима је између осталог пише: "Наша ватра не сагоријева"; "Далај Лама из Кристала"; "Нећемо Путинове ламе на челу државе"; "Црна Гора је за ЕУ"; "Све горе од горега".

Предсједник црногорског парламента Андрија Мандић рекао је на почетку данашњег првог прољећног засједања у Скупштини Престонице Цетиње да се осјећа угодно и да има посебну одговорност да буде на висини задатка, какву заслужују Цетиње и Црна Гора.

Присталице опозиционе Демократске партије социјалиста, којој је Цетиње главно упориште, организовале су протест револтирани доласком предсједника Скупштине Црне Горе Андрије Мандићем, којег називају фашистом.


Огласила се дјевојка коју оптужују да туче мушкарце по Кнежеву

Огласила се дјевојка коју оптужују да туче мушкарце по Кнежеву

"Имате привилегију да су ваши преци створили Црну Гору и да се сва данашња ЦГ окупљала око овог великог града. Наши преци који нису Цетињани, препознавали су ту искру слободе и  прихватали да заједно са вашим прецима граде државу Црну Гору. Нисам сигуран да су ови који протестују сви Цетињани, јер гледајући тај број око Скупштине, мислим да то није воља већинског Цетиња", рекао је Мандић.

Васпитаван је, казао је, да на Цетињу живе људи, који би се могли назвати "надљудима".


"То што данас група људи, нећу рећи Цетињана, троши кредит и то велики кредит својих предака, то је њихов избор и нека наставе тако да раде. Исказујем поштовање сваком грађанину Цетиња, политика помирења коју промовишем нема алтернативу то је политика која нас води напред а ко хоће да буде заробљеник старих прича подела и омраза нека настави то да ради", рекао је Мандић.

Истакао је да поштује различитост мишљења, већинску вољу која је исказана на изборима и позвао оне који дијеле Црну Гору да то не раде.

"Потребно је окупљање око циљева, а циљ је да Црна Гора буде део Европске уније, да владају мир и стабилност", поручио је Мандић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм