Crna Gora

Upozorenje za kupače: Zbog jakog vjetra i talasa, ne izlaziti na otvoreno more

  • Извор: СРНА
  • 26.07.2023. 12:12

Zbog jakog vjetra i velikih talasa, kupačima se preporučuje da danas ne izlaze na otvoreno more jer postoji visok rizik od utapanja, upozoreno je iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore.

Načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić rekao je da je situacija na moru danas složenija nego juče, kada su dvije osobe poginule usljed jakog juga koji je zahvatio Crnogorsko primorje.

- Dobili smo informaciju od Službe za vanredne situacije kompleksa "Luštice bej" da se mladić utopio na plaži Plavi horizonti, a da su tri osobe povrijeđene. Najvjerovatnije su ih, dok su plivali, talasi bacili na stijene - izjavio je Lukšić ranije za portal Radio-televizije Crne Gore.

Još jedna tragedija u Crnoj Gori: Izvučeno tijelo iz mora!

Još jedna tragedija u Crnoj Gori: Izvučeno tijelo iz mora!

Lukšić je upozorio vlasnike plovnih objekata i kupače da danas ne izlaze na otvoreno more jer postoji veliki rizik od utapanja.

On je istakao da su trenutno na Velikoj plaži u Ulcinju visoki talasi i vjetar zapadnog smjera.

Lukšić je dodao da se tokom noći očekuje jak zapadni i sjeverni vjetar.

Tragedija u CG: Jedna osoba se udavila, tri povrijeđene - talasi ih bacili na stijene?

Tragedija u CG: Jedna osoba se udavila, tri povrijeđene - talasi ih bacili na stijene?

- Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je spremna za reagovanje i svi kapaciteti su u pripravnosti - naglasio je Lukšić.

Na Crnogorskom primorju tri osobe su juče povrijeđene, a kod Plavih horizonata poginuo je državljanin Crne Gore čiji su inicijali P.M, dok je kod plaže Perazića kod Petrovca smrtno stradao ruski državljanin.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: