Na telefonskoj sjednici

Vlada Crne Gore usvojila prijedlog za prijem u crnogorsko državljanstvo

  • Извор: Агенције
  • 04.02.2022. 19:20

Na telefonskoj sjednici Vlade Crne Gore, uprkos tome što je u Skupštini istovremeno sjednica na kojoj se raspravlja o nepovjerenju Vladi, usvojena je odluka o kriterijuma za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, potvrđeno je Portalu RTCG.

Na dnevnom redu je bio preijdlog Odluke o kriterijuma za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom. Ministar unutrašnjih poslova, Sergej Sekulović, rekao je na sjednici da se "sve ovo radi", a da on o tome nije informisan.

Tačka je stavljena na dnevni red bez znanja Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koje je radilo na pripremi Odluke. Predlagač ove Odluke je premijer.

Tim dokumentom, predviđeno je da se 10 godina boravka smatra pet godina privremenog, plus pet godina stalnog boravka u Crnoj Gori, dok je raniji zakonski uslov za prijem u crnogorsko državljanstvo bio 10 godina stalnog boravka u državi.

Kako navode crnogorski mediji, na tom dokumentu MUP je radio više od godinu dana, ali je povučen nakon protesta opozicije, a prije donošenja Odluke plan je bio da Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu razmatra radni MUP-ov dokument, pa tek kada se u Skupštini usvoji zajedničko mišljenje pošalje vladi na usvajanje.

Тагови: