Ministar unutrašnjih poslova

Vulin: Svaka antiruska histerija na kraju je i antisrpska

  • Извор: СРНА
  • 19.04.2022. 09:54

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da neće da učestvuje u antiruskoj histeriji zato što je svaka antiruska histerija na kraju antisrpska, a svaka mržnja prema Slovenima odnosi se i na Srbe.

Vulin je ocijenio da, ako iko razumije šta znači biti predmet mržnje, to su Srbi, i ukazao da su Srbima zabranjivali da putuju, rade i dišu zato što su Srbi, a srpsku djecu izbacivali iz restorana i škola po svijetu zato što su srpska.

"Sada to rade Rusima i ja ne mogu i neću da budem deo antiruske histerije. Ja sam Srbin, Srbi znaju šta je Račak, Srbi znaju šta su Markale, Ulica Vaske Miskina. Srbi znaju koliko puta im je podmetnuta krv na rukama", rekao je Vulin za Televiziju "Hepi".

On je podsjetio da je njemački ministar odbrane neposredno uoči NATO bombardovanja 1999. godine iznio lažnu informaciju da se na fudbalskom stadionu u Prištini vrše masovna strijeljanja Albanaca, te da je martovski pogrom 2004. godine počeo tako što je Si-En-En objavio da su Srbi "svojim psima otjerali srpske dječake u Ibar i podavili ih".

"Sad posle svega toga treba da poverujem kada se ruski narod pljuje, vrijeđa i kada se proglašava satanskim i zločinačkim. Pa ne verujem, jednostavno ne verujem", rekao je Vulin.

On je istakao da ga više od sukoba u Ukrajini brine mržnja koja je oslobođena prema ruskom narodu i ocijenio da je riječ o mržnji koja je očigledno bila brižljivo njegovana, građena i oslobađana. 

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)