Ministar unutrašnjih poslova

Vulin: Srbija neće priznati Kosmet, napustiti Srpsku, niti uvesti sankcije Rusiji

  • Извор: СРНА
  • 12.10.2022. 20:04

Srbija neće priznati samoproglašeno Kosovo, napustiti Republiku Srpsku, niti uvesti sankcije Rusiji, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, povodom izvještaja Evropske komisije o napretku Srbije 2022.

- Ostajemo samostalni, hvala što ste pitali - naveo je Vulin.

Vulin je čestitao "stotinama činovnika EU koji su strpljivo prikupljali podatke, ponekada i tačne, o Srbiji i njenom razvoju i sve to preneli na hiljadama stranica koje su nazvali - izvještajem o napretku Srbije ka EU - saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

- Siguran sam da će biti ljudi u Srbiji koji će pokloniti veliku pažnju svakoj iznetoj ocjeni i stavu, ali mogli su pisci u Briselu da uštede hiljade radnih sati i da izveštaj formulišu u par istinitih rečenica - smatra Vulin.

U Briselu je danas Godišnji izvještaj o napretku zemalja zapadnog Balkana u sprovođenju reformi i evopskim integracijama predstavio komesar za proširenje EU Oliver Varhelji, koji je rekao da Srbija "ako hoće da ubrza pregovore, onda treba da riješi pitanje usklađivanja sa spoljnom politikom EU", ali da to nije razlog za suspenziju pregovora o članstvu.

Тагови: