Ministar unutrašnjih poslova

Vulin počasni građanin Ribnika: Ponosan sam što mogu da pomognem srpskom narodu

  • Izvor: Srna
  • 20.09.2022.21:19

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je povodom uručenja Povelje počasnog građanina opštine Ribnik da je ponosan što može da pomogne i da nešto učini za ovaj kraj i za srpski narod.

"Čudno se osjećam što mi dajete ključeve grada koji je i onako moj, što me primate na prelijepu Manjaču, čije sam ja dijete, koju nisam zaboravio, niti mogu da zaboravim. I ponosan sam kada kao mali čovjek sa velike planine mogu da pomognem, mogu nešto malo da učinim za ovaj kraj, za srpski narod", rekao je Vulin nakon uručenja priznanja.

Vulin je poručio da čvrsto vjeruje u formiranje srpskog svijeta i da je to proces koji se ne može zaustaviti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

"Čvrsto vjerujem u formiranje srpskog svijeta, ja znam da ćemo mi biti jedno. Ako su mogli Nijemci, poražen narod u Drugom sjvetskom ratu, da naprave jedinstvenu državu, a što mi Srbi kao pobjednički narod u Drugom svjetskom ratu ne bismo mogli da živimo zajedno", naglasio je Vulin.

On je upitao kome je prijetnja potreba Srba da budu jedno i šta njega može da odvoji od Republike Srpske, a šta njegove zemljake i današnje domaćine može da odvoji od Srbije.

Povelja počasnog građanina Ribniku Vulinu je dodijeljena za izuzetan doprinos razvoju ove opštine i požrtvovano zalaganje za jedinstvo srpskog naroda.

Priznanje su mu uručili čelnici opštine Nebojša Karać i Duško Dakić na svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom Male Gospojine - Dana i krsne slave Ribnika.