БББ

Хрватска по налогу Грчке хапси навијаче Динама

  • Извор: Индекс
  • 23.09.2023. 15:57

Полиција је кренула у акцију хапшења припадника хрватске навијачке групе Бед Блу Бојс због европског налога који је дошао из Атине.

Полиција је поступила према полицијском налогу и ухапсила више навијача. Ухапшено је девет припадника Бед Блу Бојса. Полиција засад не жели службено ништа потврдити и то из, како наводе, "тактичких разлога". За једним припадником БББ-а се још увијек трага.

Како се незванично сазнаје, петорица су ухапшена јуче, а четворица данас. Они су прво одведени у полицијску станицу у Хеинзеловој улици, а потом су предати затворском надзорнику на загребачким Ораницама. Над осумњиченим навијачима полиција, према неслужбеним подацима, није проводила криминалистичко истраживање већ само поступала по европском хапшеничком налогу.

Шта каже Министарство правосуђа?

Министарство правосуђа данас је потврдило да су их надлежне службе Управе полиције обавијестиле о издатим обавјештењима грчких тијела о десет европских полицијских налога, а по којима је полиција дужна поступити. Хрватска полиција, складно процедури, о томе је обавијестила Државно тужилаштво РХ (ДОРХ) ради евентуалног поступања мјера и радњи из надлежности ДОРХ-а.

Нови детаљи убиства дјевојке: Упуцао је и два сата није позвао полицију?

Нови детаљи убиства дјевојке: Упуцао је и два сата није позвао полицију?

Према запримљеној обавијести налози су повезани с навијачким нередима из августа о чему надлежна грчка тијела, према доступним информацијама, још увијек проводе истрагу, наводе у саопштењу. Додају да у поступцима европског полицијског налога, складно Закону о правосудној сарадњи у казненим стварима с државама чланицама Европске уније, Министарство правосуђа и управе не учествује, пише Index.

Ко одлучује о могућем изручењу?

Евентуалну одлуку о поступању складно изданој обавијести односно могућој предаји доносиће надлежна правосудна тијела.

Надлежна тијела наставиће сарађивати с грчким тијелима, а влада РХ ће, као и до сада, у овом поступку из својег д‌јелокруга наставити подузимати мјере како би хрватским држављанима била осигурана сва права, стоји у саопштењу.

Објављени нови снимци: Алигатор шета улицом и носи тијело човјека

Објављени нови снимци: Алигатор шета улицом и носи тијело човјека


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.