Gradonačelnik Trebinja

Ćurić posjetio dnevnu kovid bolnicu

  • 09.04.2021. 11:47

Usluge dnevne kovid bolnice u Trebinju trenutno koristi 20 lica iz ovog grada, rečeno je danas prilikom posjete gradonačelnika Mirka Ćurića i načelnika trebinjskog Štaba za vanredne situacije Stevana Bekana ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta upoznao je Ćurića i Bekana o radu dnevne bolnice i ukazao na probleme u radu sa kojima se suočava osoblje, a dogovorena je i intenzivnija saradnja sa gradskom upravom.

Razmatrana su i alternativna rješenja ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, objavljeno je na "Fejsbuk" stranici trebinjske bolnice.

Iz ove ustanove navode da su pacijenti izuzetno zadovoljni pruženom zdravstvenom zaštitom u dnevnoj bolnici.

Radno vrijeme dnevne bolnice, koja je smještena u Domu učenika Trebinje, je od 8.00 do 12.00 i od 16.00 do 20.00 časova, a namijenjena je pacijentima sa lakšom kliničkom slikom.

Oni se na terapijsku proceduru javljaju isključivo uz uputnicu porodičnog ljekara.

Cilj otvaranja dnevne bolnice je da se rasterete postojeća kovid odjeljenja Bolnice Trebinje i stvori smještajni kapacitet pacijente sa teškim kliničkom slikom, a da bude pružena zdravstvenu zaštita svima kojima je potrebna i čije stanje ne zahtijeva kontinuirano bolničko liječenje.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.