Surdulica

Pacijent pokušao da pobjegne iz kovid bolnice! Napao medicinare - reagovala policija

  • 24.12.2020. 15:40

Pacijent S.T.(46) pokušao je da pobjegne iz surduličke kovid bolnice nakon što je napao medicinske radnike, saznaju Večernje Novosti.

U policiji nam je potvrđeno da su intervenisali i da rade na slučaju. Dodatni problem je nastao kada su pokušali da organizuju transport pacijenta za Vranje, a rukovodstvo je odbilo prijem.

- Čovjek je pokušao da sestri dok mu je davala terapiju pokušao da ubaci 2.000 dinara u džep, što je ona ona odbila i o svemu obavijestila rukovodstvo. Pacijent je onda samovoljno napustio bolnicu. Nakon pokušaja da ga vrate u bolnicu pacijent je prijetio medicinskom osoblju – ispričali su za Novosti iz Kovid bolnice.

Dr Marko Dinčić, koordinator kovid bolnice potvrdio je slučaj ne želeći da ulazi u detalje, jer kako kaže očekuje od direktora specijalne Bolnice i menadžmenta  u Vranju da riješe problem i smjeste pacijenta u adelkvatnu bolnicu jer ova u Surdulici nije uslovna.

- Intervenisala je policija i pokušali smo da organizujemo transport za Vranje, ali činilo se da i oni ne žele da prime pacijenta – kaže dr Dinčič

Do ovoga trenutka nije ostalo jasno gdje će pacijent koji je do juče bio pozitivan biti smješten. Ponovo je testiran i ukoliko više nije pozitivan biće smješten na odjeljenju Psihijatrije u Vranju.

- O tom slučaju ne znam puno, osim da su nam u Surdulici rekli da nemaju psihijatrija ili da je pozitivan, te da treba pacijent da dođe za Vranje. Vidjećemo gdje će biti hospitalizovan – kaže direktor vranjske Bolnice dr Nikola Popović.

Ovo nije prvi put da se javlja problem kada kovid pacijenti imaju psihičke probleme, ali ostaje nepoznanica gde će na kraju čovjek nastaviti liječenje.

(Novosti)

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина