Niko nije bezbjedan

Da li Risto Marić ostaje na čelu "Šuma RS"?

  • 13.11.2018. 19:19

Kada dobijem potvrdu o poslaničkom mandatu, odlučiću šta dalje - odgovara Risto Marić, direktor "Šuma Republike Srpske", na medijske navode da će podnijeti ostavku. Već duže vrijeme se spekuliše da je Marić jedan od kadrova socijalista koji na lokalu nije dovoljno radio za koaliciju SNSD-DNS-SP.  Marić, za sada, ne otkriva svoje dalje poteze.

"Direktor JP Šume Srpske je osvojio direktni mandat u skupštini Republike Srpske za narodnog poslanika. I direktor javnog preduzeća, kad dobije certifikat, direktor će se izjasniti koju će poziciju zadržati," kaže Marić.

Nadzorni odbor "Šuma" je danas zasjedao, ali su se bavili izvještajem o radu u prvih devet mjeseci, a ne smjenama na čelu. Ipak, vrata ostaju otvorena za moguće smjene, poručuje predsjednik Nadzornog odbora, Biljana Marković. Kaže da nije upućena u to kako razmišlja Risto Marić, ali naglašava da zbog sukoba interesa neće moći da sjedi na dvije stolice. 

"Ja nisam Risto Marić, niti mogu govoriti u njegovo ime. A u današnjim situacijama, današnjim previranjima u kojima se sve mijenja iz dana u dan, sve je moguće. Gospodin je istovremeno direktor javnog preduzeća, poslanik izabrani ispred Socijalističke partije, dobio dovoljan broj glasova. On ne može obavljati dvije funkcije istovremeno, on se jedne funkcije mora odreći, na ovaj ili na onaj način," rekla je Markovićeva.

U priči o smjenama pojavio se i direktor regionalne deponije "Depot", Novo Grujić. Prema informacijama iz Nadzornog odbora, zasad je bezbjedan. Tamo kažu da je sljedeća sjednica zakazana za četvrtak, ali da se neće raspravljati o kadrovskoj politici. Ako bude smjena, poručuju, sve će se desiti tek kada bude kompletirana izvršna vlast. 

Ubrzo nakon opštih izbora, počeo je talas smjena - uglavnom DNS-ovih kadrova. Smijenjen je ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, a bez fotelje su ostali novoizabrani DNS-ovi poslanici - direktor RITE Ugljevik Đorđe Popović, kao i Milan Radović, direktor Nove banke. Dragan Savanović je uklonjen sa mjesta direktora "Željeznica Republike Srpske", Daliborka Kerezović Damjanović smijenjena je u ŠG "Vrbanja" Kotor Varoš, a Saša Panić više nije direktor Poslovne zone Banjaluka. Ni pojedini šefovi iz SNSD-a nisu bili pošteđeni - Drago Kalabić je smijenjen sa pozicije rukovodioca RJ "Elektrokrajine" u Prnjavoru, dok je Nedeljko Kesić podnio ostavku na mjesto direktora "Hidroelektrane na Vrbasu".
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.