Štutgart okupio Srbe

Dijaspora želi susret i razgovor s Dodikom i Cvijanovićevom

  • 16.06.2018. 20:54

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je da su predstavnici srpske dijaspore i privrednici izrazili interes da na večerašnjoj manifestaciji "Zavičajno veče" Republike Srpske u Štutgartu razgovaraju sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom i premijerom Željkom Cvijanović o mogućnostima unapređenja saradnje sa Srpskom.

"Na večerašnjoj manifestaciji prisutni su privrednici iz Republike Srpske i sa svih područja bivše Jugoslavije. Oni su izrazili interes da razgovaraju sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerom Željkom Cvijanović o mogućnostima uspostavljanja još jače saradnje sa Srpskom", rekao je Klokić uoči početka manifestacije u Štrutgartu. 

On je istakao da manifestacija organizovana u sadradnji sa udruženjima, odnosno klubovima koji djeluju u okolini Štutgarta, predvođenih Srpskim centrom i Predstavništvom Republike Srpske u tom gradu. 

Očekuje se da će manifestaciji "Zavičajno veče" Republike Srpske u Štutgartu prisusutvovati oko hiljadu Srba iz dijaspore i ostalih krajeva bivše Jugoslavije. 

Predsjednik Republike Milorad Dodik i predsjednica Vlade Željka Cvijanović sastali su se ranije danas sa predstavnicima srpske dijaspore u Beču, gdje su prisustvovali "Srpskom festu", kao i "Multi-kulti festu" u Leobersdorfu.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.