Odbornici Skupštine grada Doboj

Doboj: Usvojen rebalans budžeta

  • 25.05.2021. 12:47

Odbornici Skupštine grada Doboj usvojili su rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 61.872.325 KM, što je uvećanje za oko 14 miliona KM ili 29 odsto.

Veći budžet rezultat je povećanja poreskih  prihoda, naročito od PDV-a i neporeskih  prihoda, odnosno prihoda od prirodnih pogodnosti,  naknada za rentu i uređenje zemljišta.

Načelnik  Odjeljenja za finansije Milenko Nikolić rekao je da se po osnovu rente i uređenja zemljišta do sada u budžet slilo oko šest miliona KM.

- Takvom punjenju budžeta pogodovala je odluka Skupštine grada da se investitorima odobri popust ukoliko tu svoju nakndu  jednokratno uplate - istakao je Nikolić.

Na povećanje budžeta uticali su i prihodi od prodaje imovine koji rebalansom iznose oko 12 odsto. Rebalansom nije zadovoljna opozicija.

- Ne vidim nikakvu kreativnost, nikakvu  želju za napretkom, namjeru da se stvari promijene, a budžet je jedan od osnovnih dokumenata grada gdje možete prepoznati ako postoji takva namjera. Јednostavno, nismo to podržali - rekao je odbornik SP-a Vedran Gligorić, dodajući da je dobra stvar što je finansiranje Organizacije porodica poginulih boraca vraćeno u budžet.

Na početku sjednice predsjednik Skupštine grada Sevlid Hurtić oduzeo je riječ opozicionoj odbornici Oliveri Nedić, jer je namjeravala da telefonom snima svoju diskusiju, nakon čega je Nedićeva napustila sjednicu.

- Јa ne snimam vas već svoju diksusiju, jer imam obavezu prema  građanima - rekla je Olivera Nedić, na šta je Hurtić odgovorio:

- Novinari su prisutni i mogu da snimaju cijelu sjednicu, ali odbornicima to nije dozvoljeno.

Odbornici su danas usvojili i odluku o prenosu prava svojine nad zemljištem bez nadoknade sa grada na Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, za potrebe izgradnje objekta Јedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Skupštinskom odlukom o kriterijumima za dodjelu sredstava budžeta grada za redovne djelatnosti sportskih klubova za tekuću godinu Muškom rukometnom klubu Sloga Doboj predviđen je iznos od 180.000 KM, Fudbalskom klubu Sloga 150.000 KM, Fudbalskom klubu Željezničar 25.000 KM, Ženskom rukometnom klubu Doboj 15.000 KM, te Karate klubu Sloga 10.000 KM.

Iznos od 100.000 u odgovarajućem procentu biće raspoređen za preostalih 35 sportskih klubova, dok se 320.000 KM stavlja na raspolaganje gradonačelniku Doboja koji će svojom odlukom definisati raspodjelu sredstava.

Odbornici su  prihvatili inicijativu načelnika opštine Petrovo o međusobnoj saradnji ove dvije lokalne zajednice, s ciljem osnivanja vrtića u Petrovu koji bi organizaciono bio u sastavu dobojske Јavne predškolske ustanove "Majke Јugovića".

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм