Uzbudljiva trka

Dragičević kvari planove opoziciji u Banjaluci

  • 30.10.2019. 18:18

Iako je ranije optuživao opoziciju u Srpskoj da je izdala i njega i narod, Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, spreman je da spusti loptu i razgovara sa opozicijom kako bi našli način da imaju zajedničkog kandidata za gradonačelnika Banjaluke na sljedećim lokalnim izborima.

Potvrdio je ovo za Srpskainfo poslanik Nebojša Vukanović, koji se protekle sedmice sastao s Dragičevićem u Gracu. On ističe da mu je Dragičević tom prilikom potvrdio da se definitivno vraća u Banjaluku, gdje planira da osnuje političku partiju i učestvuje s njom na sljedećim lokalnim izborima.

"Pravim planove za povratak na velika vrata. Idemo u političku borbu za bolje sutra, svi zajedno. Grupa Pravda za Davida za sada će se skoncentrisati na Banjaluku, ali pokušaćemo i u drugim gradovima", poručio je Dragičević u kratkoj video poruci koju Vukanović objavio na svom blogu.

On kaže da je u Grac otišao upravo na poziv Dragičevića, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji.

Vukanović ističe da su se on i Dragičević tokom susreta usaglasili da je ključno da opozicija na lokalnim izborima 2020. u Banjaluci ima jednu ličnost koja će biti zajednički kandidat.

"Dragičević ne želi nikakvu funkciju za sebe, već smatra da je ulazak u politiku jedini način da zaštiti porodicu i građane, te da dođe do istine o ubistvu svog sina. To je isključivi motiv zašto planira da osnuje političku partiju i učestvuje na narednim izborima", kaže Vukanović.

Dodaje da su i on i Dragičević saglasni kako je najbolje da se opozicija ujedini te da okupi oko sebe sve iskrene i poštene osobe, kako stranačke tako i nestranačke, te da zajednički izađu na izbore s maksimum dvije do tri kandidatske liste.

"Bilo je nekih nesporazuma između Dragičevića i pojedinih osoba iz opozicije. Pokušao bih posredovati između njih kako bi se napravio dogovor da se nađe najbolje rješenje za lokalne izbore, posebno kada je riječ o kandidatu za gradonačelnika Banjaluke. Bilo je govora čak da bi bilo dobro da se ide sa jednom opozicionom listom u Banjaluci, te da je ključ da se ide s jednim kandidatom za gradonačelnika", tvrdi Vukanović.

Iako je Dragičević najavio da je spreman razgovarati s opozicijom, upitno je da li će na kraju uspjeti da nađu zajednički jezik. Prevenstveno ako se uzme u obzir činjenica da je PDP već predstavio Draška Stanivukovića za svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Stanivukovićevu kandidaturu još nije potvrdila ni najveća opoziciona stranka SDS, koja se još nije zvanično oglasila da li će imati svog kandidata za gradonačelnika ili će podržati PDP-ov izbor. Iz SDS su u nekoliko navrata saopštili da je još rano da govore na tu temu, jer su lokalni izbori tek u oktobru naredne godine.

Ukoliko SDS i pristane da Stanivuković bude zajednički kandidat, upitno je da li će Dragičević pristati na to. Isto tako, pitanje je i da li je PDP spreman da odustane od svog kandidata i to mjesto prepusti nekoj drugoj osobi.

Pročitajte i:

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.