Kori Levandovski

Ključno je da premijer Srpske redovno dolazi u SAD

  • 03.10.2018. 18:38

Menadžer predsjedničke kampanje Donalda Trampa Korij Levandovski smatra da je za Republiku Srpsku ključno i od velike važnosti da na čelu Vlade ima premijera Željku Cvijanović koja na redovnoj osnovi dolazi u SAD da predstavi situaciju u zemlji ključnim ljudima američke administracije.

"Premijerka Cvijanović je više puta dolazila u Vašington i imala priliku da razgovara sa ključnim ljudima naše administracije i mislim da je to za Republiku Srpsku ključno i od velike važnosti", rekao je Levandovski danas tokom predavanja na banjalučkom Fakultetu političkih nauka o temi "Aktuelna politička situacija u SAD i njen uticaj na Evropu". 

On je istakao da je u Americi i u drugim dijelovima svijeta slučaj da, iako imate situaciju gdje dolazi do znatnog poboljšanja na ekonomskom planu, kao što je trenutno pod administracijom predsjednika Trampa, mediji ne daju tačnu sliku o ekonomskom napretku. 

"Mediji u Americi, naprotiv, to čak pokušavaju da prikažu mnogo gore nego što jeste. Putujem svuda po svijetu i vidim da se slična situacija dešava i u drugim zemljama, ali mediji ne izvještavaju o uspjesima Vlade koja radi i sprovodi politike koje dovode do uspješnog ekonomskog napretka i ne izvještavaju na istinit način", napomenuo je Levandovski. 

Govoreći o uplitanju jedne zemlje u interne stvari drugih zemalja, on smatra da to nije dobro. 

"Uplitanje u život ili politiku drugih zemalja nije pravac kojim treba ići i nije dobro. U BiH nikome nije važno koga ja podržavam jer ne glasam ovdje niti ću glasati. Ja glasam u Americi i kada to radim glasam za Trampa", zaključio je Levandovski.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм