Kori Levandovski

Ključno je da premijer Srpske redovno dolazi u SAD

  • 03.10.2018. 18:38

Menadžer predsjedničke kampanje Donalda Trampa Korij Levandovski smatra da je za Republiku Srpsku ključno i od velike važnosti da na čelu Vlade ima premijera Željku Cvijanović koja na redovnoj osnovi dolazi u SAD da predstavi situaciju u zemlji ključnim ljudima američke administracije.

"Premijerka Cvijanović je više puta dolazila u Vašington i imala priliku da razgovara sa ključnim ljudima naše administracije i mislim da je to za Republiku Srpsku ključno i od velike važnosti", rekao je Levandovski danas tokom predavanja na banjalučkom Fakultetu političkih nauka o temi "Aktuelna politička situacija u SAD i njen uticaj na Evropu". 

On je istakao da je u Americi i u drugim dijelovima svijeta slučaj da, iako imate situaciju gdje dolazi do znatnog poboljšanja na ekonomskom planu, kao što je trenutno pod administracijom predsjednika Trampa, mediji ne daju tačnu sliku o ekonomskom napretku. 

"Mediji u Americi, naprotiv, to čak pokušavaju da prikažu mnogo gore nego što jeste. Putujem svuda po svijetu i vidim da se slična situacija dešava i u drugim zemljama, ali mediji ne izvještavaju o uspjesima Vlade koja radi i sprovodi politike koje dovode do uspješnog ekonomskog napretka i ne izvještavaju na istinit način", napomenuo je Levandovski. 

Govoreći o uplitanju jedne zemlje u interne stvari drugih zemalja, on smatra da to nije dobro. 

"Uplitanje u život ili politiku drugih zemalja nije pravac kojim treba ići i nije dobro. U BiH nikome nije važno koga ja podržavam jer ne glasam ovdje niti ću glasati. Ja glasam u Americi i kada to radim glasam za Trampa", zaključio je Levandovski.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.