Lukač: Video-nadzor doprinosi otkrivanju krivičnih djela

  • 04.11.2020. 14:25

Ministar unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas na Palama da sistem video-nadzora u ovoj lokalnoj zajednici dobro funkcioniše i daje dobre rezultate, te da će u narednom periodu biti proširen, s ciljem bolje bezbjednosti građana

Lukač je naglasio da je, od kako je uspostavljen video-nadzor, više od 40 krivičnih djela na području Policijske uprave Istočno Sarajevo otkriveno upravo kroz istrage koristeći kamere raspoređene na čitavom području grada Istočno Sarajevo.

- To se pokazalo kao veoma dobro. Svakako ćemo nastaviti da nadograđujemo taj sistem, kao što radimo i u svim drugim opštinama širom Republike Srpske i sa drugim lokalnim zajednicama. To je veoma bitan segment za MUP, ali i za bezbjednost svih naših građana širom Srpske - rekao je Lukač novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Pale Boškom Јugovićem.

Ministar Lukač posjetio je i Policijsku upravu Istočno Sarajevo i na sastanku sa načelnikom Branimirom Šehovcem konstatovano da je stanje bezbjednosti na području Uprave zadovoljavajuće.

Тагови: