Srđa Trifković za ATV

Na svakom koraku treba delegitimisati "mrtvaca koji hoda" zvanog BiH

  • 22.11.2018. 21:49

Pobjeda Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH je bila potrebni preduslov, a dovoljan preduslov za jačanje Republike Srpske je postizanje saglasnosti svih srpskij predstavnika, rekao je prof. doktor Srđa Trifković u emisiji "Nezvanično" na programu ATV-a.

"Nema sumnje da je pobjeda Milorada Dodika bila potrebni preduslov, ali ne i dovoljni preduslov za jačanje Republike Srpske, preostali dio jednačine je postizanje saglasnosti svih srpskih predstavnika u zajedničkim instirucijama koje je nažalost izostalo u prethodnom periodu i koje je omogućilo razne spekulacije o "evroatlanskim interacijama"", rekao je Trifković za ATV.

On kaže da se "nastavlja cirkus zvani BiH skoro tri decenije nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Skoro tri decenije nakon Dejtona, cirkus zvani BiH nastavlja da se taljiga na svom dugom putu ni u šta, jer BiH kao mikrokosmos one stare Jugoslavije oličava u sebi sve napetosti i netrpeljivosti i sva suparništva kojima je i Jugoslavija bila izložena", kaže on.

Trifković kaže da je saglasan sa Miloradom Dodik i zahtjevom da se ukine visoki predstavnik.

"Ukidanje OHR-a bi bilo veoma poželjno jer je tragikomično da jedna iole ozbiljna država ima svog međunarodog tutora kao da je riječ o nekom mandatu Lige naroda iz 20-tih godina prošlog vijeka", kaže on.

Trifković kaže da na svakom koraku "treba delegitimisati "mrtvaca" koji hoda zvanog BiH".

Тагови: