Radovan Višković

Odlazak akademika Strugara veliki gubitak

  • 25.08.2019. 21:28

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici preminulog akademika i nekadašnjeg senatora Republike Srpske Vlade Strugara.

Višković je naveo da je odlazak velikana i doajene istorijske nauke nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu i cjelokupnu akademsku zajednicu, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću. 

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima akademika Strugara", navodi se u telegramu predsjednika Vlade Srpske. 

Akademik i istoričar Vlado Strugar preminuo je u Beogradu u 97. godini. Bio je član Srpske akademije nauka i umjetnosti, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, Makedonske akademije nauka i umjetnosti i Senata Republike Srpske. 

Posmrtni ostaci Vlada Strugara biće sahranjeni 29. avgusta u Crnoj Gori, dok će oproštaj od Beograda i Srbije biti u utorak, u 10.00 časova, u kapeli na Novom groblju. 

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм