Banjaluka

Osnivačka skupština DEMOS-a

  • 22.12.2018. 08:39

Osnivačka skupština Demokratskog saveza (DEMOS) biće održana danas u Banjaluci, a za predsjednika ove nove političke partije biće predložen Nedeljko Čubrilović.

Na osnivačkoj skupšti biće usvojen statut, program i drugi osnivački akti DEMOS-a. Takođe, biće izabran predsjednik stranke, glavni odbor, nadzorni odbor i statutarna komisija. 

Član Inicijativnog odbora za osnivanje ove političke partije Boran Bosančić izjavio je ranije Srni da će na prvoj sjednici glavnog odbora biti birani ostali organi, odnosno zamjenik predsjednika, potpredsjednici i generalni sekretar. 

Prema njegovim riječima, u ovoj fazi biće birano 120 članova glavnog odbora, a statutom DEMOS-a predviđena je mogućnost kooptiranja određenog broja članova. 

"Oni će biti kooptirani iz drugih opštinskih odbora gdje već pregovaramo o njihovom osnivanju i imamo povjerenike, a javljaju nam se čak i odbornici drugih stranaka", kaže Bosančić. 

On je naveo da na osnivačkoj skupštini očekuju prisustvo oko hiljadu delegata iz cijele Srpske i goste iz drugih političkih partija. 

Čubrilović je ranije izjavio da će osnova politike Demosa biti angažovanje na razvoju realnog sektora i društva koje će biti po mjeri naroda. 

"Demos je stranka centra, desno orijentisana, nacionalno osviješćena, te će se tako i ponašati", istakao je Čubrilović i podsjetio da je njihovo osnovno članstvo ono koje je bilo i u DNS-u i da to potvrđuju članovi Glavnog odbora, opštinski odbori i odbornici te stranke koji su im se priključili, ali da računaju i na rast podrške. 

Demos će imati predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske s obzirom da je na toj poziciji Čubrilović, ministra u Vladi, tri poslanika u parlamentu Srpske i više od 70 odbornika u gradskim i opštinskim skupštinama.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.