Opština Teslić 

Pokrenuta procedura za opoziv načelnika Miličevića

  • 27.12.2018. 11:34

Odbornici nove većine u Skupštini opštine Teslić pokrenuli su danas proceduru za opoziv načelnika opštine Milana Miličevića.

Skupštinskim zaključkom od Miličevića se očekuje da se o zahtjevu za opoziv izjasni u roku predviđenim Poslovnikom o radu. 

U inicijativi za opoziv Miličevića navodi se 14 razloga, između ostalog "nezakonitost u radu i nesprovođenje odluka Skupštine opštine Teslić". 

Za odluku je glasao 21 odbornik iz reda noformiranog Kluba SNSD-a, te DNS-a, PDP-a, SDA, SDP-a, i SP-a, a protiv je bilo šest odbornika SDS-a. 

Predsjednik Kluba SNSD-a Mišo Stojanović je tokom rasprave o inicijativi za opoziv načelnika izrazio žaljenje što je do ove inicijative došlo i naveo da Miličević nije pokazao političku volju da se dođe do rješenja. 

Nezavisni odbornik Radislav Đurić naveo je da je delegacija odbornika novoformirane skupštinske većine 12. decembra održala sastanak sa Miličevićem radi prevazilaženja novonastale situacije, ali da sastanak nije rezultirao dogovorom. 

Predsjednik Kluba SDS-a Milan Kasapović rekao je da je riječ o nastavku "nezakonitih inicijativa nove skupštinske većine o kojima se u određenim predmetima već izjasnio i Okružni sud u Doboju". 

Načelnik opštine Milan Miličević pokretanje inicijative za njegovim opozivim ocijenio je kao legitiman čin i naveo da će se o tome izjasniti građani na referendumu. 

On je istakao da neće, izuzev prema odluci suda, da sprovede nezakonite odluke Skupštine opštine o novim kadrovskim rješenjima. 

Inicijativu da opoziv Miličevića bude uvršten u dnevni red današnje sjednice Skupštine opštine pokrenula je grupa odbornika na čelu sa SNSD-om, koji je danas formirao novi klub od 13 odbornika. 

U novom klubu djeluju tri od ukupno četiri odbornika PDP-a koji od danas djeluju kao nezavisni, tri odbornika koji su do danas djelovali kao Nezavisni klub odbornika, te nezavisni odbornik Predrag Markočević koji je danas napustio Srpsku radikalnu stranku - "Srpska u sigurne ruke". 

Skupština je danas Alenu Seferoviću verifikovala odbornički mandat i on će nastupati kao nezavisni odbornik u Klubu SNSD-a, umjesto dosadašnjeg odbornika PDP-a Radojice Todića, koji je imenovan za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad Teslić. 

Odbornici na redovnoj sjednici lokalne skupštine razmatraju rebalans budžeta za tekuću godinu od 18.080.000 KM, što je povećanje za pet odsto ili 830 hiljada KM, kao i budžet za 2019. godinu u iznosi od 18 miliona KM.