Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju

Pomoć Vlade Srpske opštini Srebrenica za uvođenje LED rasvjete

  • 06.04.2021. 15:12

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske će, putem Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, obezbijediti 100 hiljada maraka kao pomoć opštini Srebrenica za realizaciju prve faze projekta uvođenja LED rasvjete na području te lokalne zajednice. 

O razvoju opštine Srebrenica i pomoći Vlade Republike Srpske toj lokalnoj zajednici razgovarali su danas ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić je rekao da zamjena stare javne rasvjete i uvođenje nove LED tehnologije na području Srebrenice, predstavlja jedan od važnijih projekata koji se realizuje u ovoj opštini, te da je studija izvodivosti pokazala da bi se na taj način, uz bolju osvjetljenost ulica, ostvarile uštede i do 75% kada je riječ o utrošku električne energije. Vrijednost projekta je oko 500 hiljada maraka, a cjelokupna investicija bi se kroz ostvarene uštede isplatila za šest godina.  

Načelnik Mladen Grujičić upoznao je ministra Srebrenku Golić o trenutnom funkcionisanju Srebrenice, i istakao da rukovodstvo opštine radi na realizaciji nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, s ciljem stvaranja boljih uslova života svih mještana te lokalne zajednice. 

Ministar Srebrenka Golić poručila je da je Vlada Republike Srpske uvijek pomagala razvoj opštine Srebrenica i da će tako biti i ubuduće. S obzirom da se radi o ekološki prihvatljivim tehnologijama.

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo i o projektu „Energetska efikasnost“ koji realizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju na području cijele Republike Srpske. Načelnik Grujičić poručio je da bi energetsko utopljavanje objekta OŠ „Kosta Todorović“ u opštini Srebrenica, bilo od velikog značaja za učenike i za nastavnike te obrazovne ustanove.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.