RUGIPP

Predstavljene aktivnosti u okviru "Registracija nepokretnosti"

  • 29.03.2019. 14:31

Rukovodstvo Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIPP/ je na konferenciji Svjetske banke u Vašingtonu predstavilo aktivnosti koje se u Republici Srpskoj i BiH realizuju u okviru projekta "Registracija nepokretnosti" i CILAP projekta.

Ove aktivnosti je na konferenciji o unapređenju zemljišne administracije predstavila direktor RUGIPP-a Bosiljka Predragović, zajedno sa predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove /FGU/ i švedskog donatorskog projekta za unapređenje zemljišne administracije u BiH /CILAP/, kojim rukovodi Anđa Zimić, saopšteno je iz RUGIPP-a. 

Predragovićeva se na marginama konferencije, održane od 25. do 29. marta, sastala sa predstavnicima Svjetske banke i razgovarala o budućim projektima ove finansijske organizacije, interesantnim za RUGIPP. 

Ona je izjavila da je značajno što je konsultant za poljoprivredu i komasaciju Organizacije za hranu i poljoprivredu UN /FAO/ Morten Hartvigsen zainteresovan da posjeti RUGIPP i pruži podršku za planirane aktivnosti na projektu komasacije zemljišta u Srpskoj. 

Iz RUGIPP-a navode da je značajno što je u Vašingtonu dogovorena buduća saradnja sa predstavnikom FAO Rumijanom Tonkovskom na unapređenju uloge i prava žena kao vlasnika nepokretnosti u Srpskoj. 

U saopštenju se dodaje da su na konferenciji obavljene i kratke konsultacije sa kordinatorom projekta "Registracija nepokretnosti" Kamilom Burginjonom u vezi sa aktivnostima i dodatnim finansiranjem tog projekta. 

Na konferenciji o unapređenju zemljišne administracije učestvovalo je više od 1.800 predstavnika institucija i organizacija iz svijeta.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм