Agencija za istrage i zaštitu BiH

SIPA: Inspektori prikupljaju informacije u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja

 • 16.08.2019.15:32

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH preduzimaju mjere i radnje s ciljem prikupljanja obavještenja koja se odnose i na Agenciju za razvoj visokog obrazovanja BiH, potvrđeno je Srni u ovoj policijskoj agenciji.

"U ovom trenutku ne možemo otkriti više detalja", rekao je Srni portparol Sipe Luka Miladinović, odgovarajući na pitanje da li se sprovodi istraga u Ageniciji za razvoj visokog obrazovanja BiH.

Pojedini mediji u Republici Srpskoj objavili su da su inspektori SIPE boravili juče u prostorijama Agencije za razvoj visokog obrazovanja BiH u Banjaluci i razgovarali sa direktorom Enverom Halilovićem koji je, kako je ranije objavljeno, krajem marta univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu osporio upis u Registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH, nakon što su ove ustanove dobile rješenja o akreditaciji.

Zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj ili ovlaštenja, protiv Halilovića je još ranije podnesena i krivična prijava Tužilaštvu BiH.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.